Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Найчастіші види проблем з монітором

Комп'ютер непридатний для роботи або ігор, коли ламається монітор. Не поспішайте купувати новий екран. У салонах «V-COMP» реанімують монітори, які поламали протягом гарантійного терміну і ті, що сумлінно пропрацювали довше офіційно відведеного виробником часу.

Несправності моніторів часто пов'язані з проблемами в блоці живлення. У багатьох моделях блок вбудований всередині, тому замінити перегоріли непросто. РК-монітор може сам, без стороннього впливу, вимикатися або не відразу включатися при несправності схем, мікротріщинах плати та інших причин.

Для налагодження моніторів центри «V-COMP» (більше інформації на сайті www.service.v-comp.dp.ua/remont-monitorov) забезпечені документацією і запасними частинами від виробників. Ремонт триває кілька днів. Якщо екран неможливо полагодити, про це майстер повідомить клієнту після діагностики. Наприклад, не відновлюються биті пікселі монітора або зносилася матриця. З більшістю інших поломок в «V-COMP» впораються швидко.

Ремонт моніторів дозволяє продовжити термін їх експлуатації і повністю повернути екранів втрачені властивості. Сучасні монітори, створені на основі ЖК-матриці, рідше страждають від механічних пошкоджень, ніж смартфони або планшети. Вони перестають працювати найчастіше через старіння деталей або в результаті перепадів напруги при включенні без мережевого адаптера.

Якщо монітор не світиться або гасне через кілька секунд, з'явилися смуги, спотворення зображення - звертайтеся до фахівців, не намагайтеся самостійно його полагодити, без спеціальної підготовки це практично неможливо.

«V-COMP» швидко усуває несправності моніторів всіх марок. Виконання замовлення починається з діагностики, яка точно визначає причину поломки, вартість ремонту монітора. У рідкісних випадках, коли потрібна заміна матриці або відразу декількох великих модулів, доцільніше купити новий монітор.

Основні види поломок

Внутрішньо пристрій РК-моніторів складається з декількох модулів:

  1. блоку живлення;
  2. матриці і основної плати;
  3. інвертора;
  4. мікропроцесора;
  5. ламп підсвічування.

Всі ці компоненти схильні до процесу старіння і можуть бути замінені оригінальними новими. Блок живлення згоряє повністю або виходить з ладу його запобіжник при скачках в електромережі. Коли екран зовсім не включається, зазвичай причина якраз криється в системі живлення.

Особливо складні випадки ремонту пов'язані з проникненням вологи всередину корпусу. Причому, не тільки коли рідина проливається на екран, але і при випаданні на монітор конденсату при різкій зміні температур.

Ремонт моніторів різних марок

Надійність моніторів поступово зростає, але у кожного, навіть відомого світового виробника, є ті чи інші слабкі сторони в продукції:

  1. Acer. Блоки живлення, лампи.
  2. Benq. Блоки живлення.
  3. LG. Елементи блоку живлення, шлейфи.
  4. Nec. Матриця.
  5. Samsung. Інвертори і лампи підсвічування.
  6. Sony. Блоки живлення.
  7. Viewsonic. Материнська плата.

При цьому до 95% несправностей моніторів усуваються під час ремонту. Найбільш безпроблемними щодо забезпечення запасним частинами і можливості усунути неполадки вважаються монітори марок Sony, Benq.

Мережа авторизованих центрів «V-COMP» забезпечується виробниками оригінальними запасними частинами для моніторів. При отриманні замовлення клієнт знайомиться з результатами вихідний діагностики, йому видається список замінених деталей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь