Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як продати автомобіль в Україні?

Продаж автомобіля - справа серйозна, а іноді і термінова. Власнику важливо продати авто вигідно, швидко і з мінімально необхідною залученістю в бюрократичні питання і передпродажне обслуговування.

Передпродажна підготовка авто: міняти або не міняти, ось в чому питання

Як правильно продати автомобіль, щоб виручити якнайбільше грошей? Це питання хвилює всіх власників авто, і відповідь на нього - передпродажна підготовка. Поліпшення деяких елементів автомобіля відразу ж підвищить його ринкову вартість. Але важливо не перестаратися, інакше вкладення не окупляться.

Що можна зробити, щоб підвищити вартість авто перед продажем:

  1. Поліпшіть зовнішній вигляд авто. Перед тим, як продати авто в Україні, можна віддати авто на мийку і полірування, зробити хімчистку салону, що не тільки поліпшить зовнішній вигляд салону, але і прибере сторонні запахи. Крім цього можна вимити мотор і підкапотний простір, а також відновити і пофарбувати диски. Також в плюс до вартості піде якийсь персональний апгрейд, наприклад, кондиціонер в авто з базовою комплектацією.
  2. Виправте технічні недоліки, які впливають на якість їзди. Замініть свічки, неробочі лампочки, виправте нехарактерні звуки та скрипи, що виникають при їзді і гальмуванні. Якщо ви не знаєте, як продати автомобіль, так як у вас є власні скарги на ходову, то рішення просте. Слід виконати діагностику і регулювання ходової, при необхідності замінити підшипники, зробити розвал-сходження. Також можна перед тест-драйвом з потенційним покупцем залити в авто хороший бензин, що підвищить якість їзди на автомобілі.

Що не робити перед тим, як продати авто:

  1. Переважно продавці не реставрують авто, якщо це не рентабельно.
  2. Не купуйте литі диски, адже часто таке вкладення не окупається.
  3. Не робіть тонування авто, як правило, така опція вважається бонусним рішенням, як і покращена аудіосистема;
  4. Також не усувайте дрібні пошкодження кузова, якщо вони не впливають на естетику авто.

Де і кому продати автомобіль

На сайтах оголошень - можна разместить объявление о продаже авто за посиланням.
Автомобільні і широкопрофільні сайти оголошень - це успішні майданчики для продажу авто. Вони надають багатотисячний охоплення, а також можливість подачі безкоштовних і платних оголошень. Ви можете вказати всі, що вважаєте важливим, а також зробити десятки фотографій авто в вдалих ракурсах, що підвищить відгук.

Через друзів і знайомих

Колеги на роботі, друзі і друзі друзів або сусіди - ви можете знайти потенційного покупця свого авто серед знайомих без додаткових тимчасових витрат. Також сьогодні досить поширене явище - продаж авто через Фейсбук. Якщо у вас багато друзів в соцмережі, то чому б і ні, адже універсального рішення, як правильно продати авто, не існує.

На авторинку

Це місце для продажу авто «тут і зараз». На авторинку можна успішно продати автомобіль навіть день в день. Природно все буде залежати від характеристик авто і заявленої ціни. Але не забувайте, що на авторинку також діють «ринкові закони»: можна зустріти тих, хто прийшов тільки подивитися і любителів поторгуватися.

Приватним компаніям, які викуповують автомобілі

Такі компанії, як правило, пропонують швидкий викуп авто за кілька меншу ціну від ринкової. Співпрацювати з такими компаніями чи ні залежить від того, як швидко продати авто ви бажаєте.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь