Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати поліетиленову плівку

Різновиди поліетиленової плівки

Всі продукти, які представлені в продажу, можна розподілити на 4 категорії. Вони мають характерні відмінності і особливості експлуатації.

  1. Поліетиленова плівка. Головний плюс - низька ціна. Основа пропускає понад 80% сонячного світла, але вночі денний тепло погано зберігається. При правильному монтажі матеріал прослужить не більше сезону, так як він легко рветься і швидко зношується. Якщо ви тільки навчаєтеся мистецтву облаштування парників, то можете почати з представленого матеріалу. Для більш серйозних теплиць краще вибрати основу, яка витримає перепади температур, дощ, поривчастий вітер.
  2. Армована. Відрізняється від стандартної наявністю плетеного каркаса в дрібну сітку, яка виконана з пресованого, розтягнутого поліетилену. Готове покриття стійке до серйозних випробувань погоди і заморозків до -5 градусів. Термін використання досягає 3-7 років. Відмітна характеристика - ремонтопридатність. Звичайні пошкодження можна заклеїти латкою або скотчем.
  3. ПВХ. Полівінілхлорид - один з найбільш затребуваних варіантів для облаштування як великих, так і маленьких теплиць. До складу входять стабілізуючі і світлопровідні добавки, завдяки яким настил зможе прослужити до 7 сезонів навіть в самих екстремальних умовах експлуатації. Матеріал пропускає понад 90% світла і 80% УФ-випромінювання, через що в укритті буде тепло навіть вночі. Найкраще використовувати настил в регіонах з нестабільною погодою і різкими перепадами температур. Додатковий плюс - плівку можна мити зі шланга.
  4. Укриття з добавками. До цієї групи належать такі види настилу:
    - Стабілізований і Світлозмінюючий - для жарких регіонів.
    - Теплоутримуючий - для прохолодних періодів.
    - Гідрофільний - вирішує крапельну проблему.
    - Пузирчастий - альтернатива при нестачі світлового дня.
    - Спінений - варіант для теплиць, де проводиться вегетативне розмноження рослин.
    - Фоторуйнуємий - використовується в якості мульчі і для обгортання без каркаса.

Перед покупкою попросіть сертифікати і зверніть увагу на маркування, щоб не придбати підробку у вигляді звичайного поліетилену. Придбати якісні полиэтиленовые пленки, упаковки, пакеты, ви можете за посиланням.

Щільність матеріалу

Чим щільніше і товще настил, тим краще він буде справлятися з проявами впливу навколишнього середовища. Візуально відрізнити виріб на 100 і 200 мкм - неможливо, зате експлуатаційні характеристики у них будуть різні. Щоб не заплутатися, скористайтеся наступною порадою експертів:

Погонний метр продукції на 200 мкм важить 530 грам, на 150 - 400 грам. Чим нижче показник, тим менше вага. Для облаштування парників виберіть товар не менш ніж на 150-200 мкм.

Колір

Під час покупки зупиніться на прозорому варіанті. Він добре пропускає світло і не вигорає навіть під прямими променями. Кольорові моделі забарвлюються харчовим барвником, який швидко втрачає свій відтінок. Якщо ж поверхня просякнута стійкою фарбою, вона знизить пропускну здатність, що відіб'ється на врожаї.

При грамотному підході до покупки ви зможете придбати якісний товар, заощадивши при цьому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь