Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке принтер чеків

Принтер чеків - пристрій для друку текстової інформації, штрихкодів і графічних зображень на чековій стрічці.

Принтер чеків може працювати як в складі POS-системи, так і спільно з комп'ютером. Оскільки реєстрація пристрою в ФНС не потрібно, апарат застосовується в багатьох сферах:

  1. оптова та роздрібна торгівля;
  2. сфера послуг;
  3. громадське харчування;
  4. транспорт;
  5. готельний бізнес.

На ринку представлено безліч моделей друкувального обладнання, розробленого під різні запити користувачів - смотрите здесь самые выгодные цены від ТОВ "Євротехсервис". Серед усього розмаїття важливо підібрати апарат, що повністю відповідає вимогам бізнесу.

Види принтерів чеків

Устаткування для формування чеків має відмінності за багатьма параметрами, один з яких - спосіб нанесення зображення. Залежно від використовуваного методу друку, розрізняють наступні види нефіскальних принтерів чеків:

  1. матричні;
  2. термопринтери.

Зовні пристрої схожі: як правило, вони мають пластиковий корпус у формі куба з прямими або закругленими краями, на якому розташовуються індикатори стану друку, клавіші управління і роз'єми для підключення зовнішніх пристроїв. На фото можна побачити, що таке принтер чеків і особливості його конструкції.

Функціональні можливості

Функціональність термопринтеров передбачає не тільки формування чеків, а й виконання ряду інших завдань. Так, більшість моделей здатне роздруковувати:

  1. квитанції та рахунки;
  2. проїзні квитки;
  3. штрих-коди і графічні зображення.

Інформацію, надруковану на чеку, можна прочитати візуально або розпізнати шляхом сканування штрих-коду.

Деякі принтери формують не тільки чеки, а й етикетки, і поєднують в собі дві технології друку, чим відрізняються від стандартних моделей принтерів.

Значні характеристики - швидкість і якість друку. У різних моделей швидкість варіюється від 50 до 300 мм / с. Стандартне значення дозволу становить 203 dpi, але може бути від 180 до 600 dpi.

Багато пристроїв оснащуються RISC-процесорами і великим об'ємом оперативної пам'яті (до 128 Мб), що забезпечує їх швидкодія. Для завантаження додаткових шрифтів і логотипів використовується флеш-пам'ять (від 512 Кб до 256 Мб), яка може бути розширена за допомогою карт microSD.

Можливості підключення

Залежно від модифікації, принтери можуть оснащуватися бездротовими і дротяними інтерфейсами підключення:

  1. паралельний порт (LPT);
  2. послідовний порт (RS-232);
  3. USB;
  4. плата розширення Ethernet;
  5. модуль Wi-Fi;
  6. Bluetooth.

За допомогою роз'ємів принтери чеків можна приєднувати до таких зовнішніх пристроїв:

  1. POS-системи.
  2. Грошовий ящик.
  3. Сканер штрих кодів.
  4. Комп'ютер.
  5. Смартфон і інші гаджети.

Набір необхідних інтерфейсів залежить від потреб користувача. Як правило, кожна модель представлена ​​в декількох модифікаціях з різними додатковими опціями.

Витратні матеріали для принтерів

Тип витратних матеріалів залежить від виду обладнання. Для матричних принтерів використовують звичайну чекову папір і фарбувальну стрічку, яка може бути чорною або кольоровою. Стандартна ширина стрічки - 58 мм, однак вона може варіюватися від 6,35 до 31,75 мм. Довжина намотування може досягати 920 мм.

Для термопринтерів виготовляється спеціальна чекова стрічка в рулонах. В її складі присутній термошар, що темніє від високих температур. За допомогою термострічки можна здійснювати лише чорно-білий друк.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь