Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Швидше, вище, сильніше: як вибрати кросівки дитині

Дітлахи - народ активний і рухливий, незважаючи на свій юний вік. Вони невтомно скачуть, бігають, стрибають, займаються спортом. Завдання батьків полягає в тому, щоб направити цю енергію в потрібне русло, а ще - забезпечити своє чадо зручною одягом і взуттям.

Однак не всі батьки розуміють, як вибрати кросівки дитині. У гардеробі непосиди обов'язково повинне бути спортивне взуття хорошої якості. Щоб придбати кросівки дитячі - переходьте за посиланням.

Ідеальна пара

Не важливо, скільки років вашому чаду - 2-3 роки, або 7-8, але частіше за все дешева взуття не витримують натиску активності і інтенсивності навантажень. Тому тут ніяк не обійтися без хорошої, а головне, що ідеально підходить пари.

Коли вже модель підібрана за кольором і дизайну, саме час приміряти цей елемент гардеробу. Чого не варто робити - купувати кросівки «на виріст». Через неправильне розташування стопи можуть трапитися вивихи, натирання, мозолі, падіння.

Обов'язково перевірте, як підтримується нога, зокрема п'ята, чи не відчувається стиснення, вільно чи рухаються пальці. Якщо передбачається, що будуть використовуватися додаткові устілки, наприклад, ортопедичні, то потрібно вибрати кросівки дитині більшого розміру. Примірку потрібно проводити зі своїми устілками.

Зазвичай малюки з 5 років привчені самі зав'язувати шнурки. Але буде зручніше, якщо цей процес буде зведений до мінімуму часу. Виручать варіанти типу еластичних шнурків або липучок-застібок. Легко справляючись зі своєю амуніцією, дітлахи почуваються незалежно, впевнено. Особливо це важливо при заняттях спортом.

Як вибрати кросівки для фізкультури

Заняття фізкультурою розвивають спритність, силу, витривалість, вміння брати участь в командних іграх. Щоб удосконалити в юних спортсменів ці якості, необхідно подбати про їх здоров'я. Тому з максимальною відповідальністю слід підійти до питання, у що взути фізкультурника.

Спортивна пара повинна відповідати певним характеристикам.

  1. Гнучкість. Підошва повинна легко згинатися, щоб нога рухалася вільно.
  2. Зчеплення. За це якість теж відповідає підошва. Найоптимальніший варіант - виріб з каучуку. Такі взуття не ковзають, вона міцна, легка. Рифлена підошва запобігає ковзанню по вологій землі, траві, гладенькій підлозі спортзалу.
  3. До віку 7 років хлопцям слід підбирати моделі з мінімальним рівнем амортизації. Потім постарайтеся вибрати кросівки дитині з амортизацією, здатні захистити ногу від ударів. Саме в період швидкого зростання і набору ваги взуття повинна «враховувати» ці зміни.
  4. Міцність. Чи не обійдіть увагою самі швидкозношувані ділянки - задник і мисок. Ці елементи - піднесена п'ятка разом з міцним миском - сприяють пом'якшенню ударів. Додаткові вставки зберігають пару від дострокового зносу.
  5. Якщо заняття будуть проводитися в спортзалі - віддайте перевагу «дихаючим» варіантів для ходьби. Для тренувань на вулиці підхід не слизькі кроси, з хорошою амортизацією, зручним будовою колодки.

Постійний рух, невичерпна енергія, особливо при занятті спортом, призводять до того, що швидко потіють ноги, взуття починає неприємно пахнути. Пов'язаний цей факт з поширенням бактерій в моделі, яка «не дихає». Тому краще підібрати модель зі знімною устілкою. Вкладку можна витягти, просушити або випрати.

Якщо ви зрозуміли, як вибрати кросівки дитині, віддайте перевагу виробам з синтетичних матеріалів. Тоді у вас буде можливість легко і швидко вивести будь-яке забруднення звичайної вологою губкою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь