Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Сучасні методи відправки посилок

Як відправити посилку, методи відправки

Часи, коли доставки поштових відправлень займалася тільки державна пошта, давно минули. Раніше розмір і вага посилки жорстко обмежувалися. Тепер відправник посилки сам вирішує, що він бажає переслати. У будь-якому випадку, під посилкою зазвичай розуміється порівняно невелике відправлення, що не претендує на назву вантаж і не потребує найму окремого великогабаритного транспорту. З'ясуємо, як можна переслати посилку в наш час.

Що і куди можна відправити

Сучасні приватні поштові компанії, найчастіше називають службами кур'єрської доставки. Найбільші з них здатні доставляти посилки по всьому світу. Інші служби кур'єрської доставки обмежують регіон своєї діяльності межами своєї держави. Правила про те, що можна, а що не можна відправляти в посилках встановлює сама поштова транспортна компанія. Вона ж встановлює максимальну вагу і розмір посилок.

У будь-якому випадку в поштових відправленнях у відправника не приймуть те, що заборонено законодавством країни, з якої відправляють посилку. Або у відправника зажадають письмового підтвердження, що його посилка не містить заборонених вкладень. Міжконтинентальні перевезення посилок, а також експрес-доставка посилок в межах одного континенту найчастіше здійснюється з використанням літаків, в тому числі і пасажирських. Якщо посилку перевозять літаком, ця обставина накладає додаткові обмеження на склад посилки. У авіації, є власні обмеження з перевезення певних речовин і предметів.

Слід враховувати ще одну важливу обставину. Міжнародне перевезення посилок оформляється, як експорт та імпорт, що має на увазі сплату митних платежів. Крім того, законодавство в кожній країні власне, те, що в одній державі дозволено, в іншому може перебувати під забороною. Обов'язково вивчіть ці обмеження в країні доставки, перед відправкою міжнародної посилки.

Як працюють кур'єрські компанії по відправці посилок

Приватні поштові компанії, кур'єрські служби-перевізники можуть працювати в двох режимах:

  1. Звичайної пошти.
  2. Експрес доставки (детальніше тут: https://www.sat.ua/ru/about/strategy/ekspress-dostavka/).

Іноді одна і та ж компанія пропонує обидва види послуг.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь