Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому куточки настрою так важливі в дитсадку й школі?

На сьогодні до головних завдань вихователів дитсадків і вчителів школи належить не лише надання вихованцям необхідної кількості знань. Вони мають сприяти зростанню дітей як успішних, соціально активних і щасливих особистостей. Цьому завданню підпорядковане оформлення приміщень освітніх закладів. Рішення за посиланням https://stendua.com/stendi-dlya-dityachogo-sadka/ugolki-nastroeniya купити куточок настрою свідчить про відповідальне ставлення освітян до розвитку у дітей емоційного інтелекту.

Такі стенди використовують як у молодших класах Нової української школи, так і в дошкільних навчальних закладах. Адже варто якомога раніше навчити малят розбиратися у власній емоційній сфері й у настрої тих, хто поруч. Це – запорука успішної комунікації їх як з ровесниками, так і з дорослими.

Саме від рівня емоційного інтелекту часто залежить те, наскільки адаптована вже доросла людина до суспільного життя. Можливість ефективно керувати своїми емоціями, швидко й правильно «зчитувати» настрій інших є одним з важливих складових успішності у багатьох сферах життєдіяльності.

Як ефективно використовувати куточки настрою в класі?

Серед педагогів України, які обирають куточки нуш від Stendua в інтернет-крамниці «Склад стендів», незмінною популярністю користуються куточки настрою. Викладачів приваблює як креативний дизайн відповідних стендів та їхня відмінна якість, так і різноманітність пропозиції.

Тут можна придбати:

  1. Стенди, де на площині переміщують фотографії дітей під зображеннями різних емоцій;
  2. Посібники з магнітиками-емоціями, які діти самі закріплюють під своєю світлиною;
  3. Іменні магніти, часто фігурні, які переміщують уподовж дня між певними секторами настрою та інші різновиди.

Увазі замовників пропонують посібники, які можна закріпити на стіну чи на дошку, повісити на дверях чи приєднати до стелі тощо.

Переваги використання куточків настрою при навчанні й вихованні

Насамперед, важливо, що всі посібники цієї тематичної групи, мають елемент інтерактивності. Діти, спершу за допомогою дорослого, а потім і самостійно навчаються називати свої емоції, розрізняти їх, а також повідомляти по них тих, хто поруч.

Наступним кроком стане вміння контролювати свої емоції, переводити їх у конструктивне річище. А ще – зважати на настрій тих, хто поруч. Педагоги також можуть дізнатися про емоційний стан учнів і вчасно посприяти уникненню конфліктів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь