Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Підбираємо зручний банний халат

Похід в баню - довгоочікуваний відпочинок для більшості людей. У парній можна забути про важливі справи і проблеми, розслабитися і оздоровитися. Це одне з місць, де люди знімають стрес і набираються сил. Кожен другий напередодні вихідних замислюється, чи потрібно якось готуватися до майбутньої події.

У тих, хто рідко париться, в списку речей можна побачити їжу, напої, рушники. Любителі баньки більш серйозно підходять до підготовки і обов'язково беруть з собою улюблений халат, вступаючи правильно. Уявіть, як приємно загорнутися в нього після обливання холодною водою в сауні. Рекомендуємо всім придбати цей виріб і ввести в своє життя традицію регулярно ходити в парну. А перед цим читайте про те, який халат вибрати для лазні на сайті https://issi.com.ua/ru/pers_shop/halati/ та які його характеристики мають значення.

Розуміння мети і потреб - це важливо

Чого очікує людина від часу в лазні? Позитивних емоцій. А вони виникають, тільки коли відчувається комфорт. Халат повинен бути зручним, відповідним за розміром, привабливим по дизайну, а також відповідати потребам. При його виборі можна запросто помилитися.

Яскравий приклад: ви не любите пірнати в холодну воду після лазні, просто сидите в парильні, але купуєте дуже теплий махровий халат. У такому виробі буде не зовсім комфортно, жарко. Він стане в нагоді тільки в тому випадку, коли потрібно вийти на вулицю в холодну пору року. Любителям високих температур краще вибрати халат з бавовняної тканини середньої щільності, а на літо взяти легкий аналог. Також у продажу є варіанти з тонкої махри.

Теплий виріб з довгим ворсом - оптимальний для чаювання після стрибка в холодний басейн і інших процедур загартовування. Натуральна махра без синтетичних домішок відмінно вбирає вологу, зігріває, утримує тепло і дозволяє розслабитися.

Цікаво: існує одна арабська традиція, яка досить близька деяким нашим людям. Йдеться про перебування в сауні в халаті. Так, саме так ходять в баню араби. З собою вони беруть халат виключно з легкої натуральної тканини (бамбукової, бавовняної та ін.). Паритися в лазні в синтетичному виробі шкідливо для здоров'я. Він не пропускає повітря, не має властивість гігроскопічності.

Порада: при виборі халата для сауни не забудьте також про покупку нових тапочок, чалми або банного ковпака.

Чи має значення бренд

Виробництвом банних і домашніх халатів сьогодні займаються багато компаній, але далеко не всі вироби влаштовують своїх власників за якістю. Однозначно не рекомендуємо гнатися за низькою ціною. Хороша махра, яка не линяє і не сиплеться, не може коштувати дешево. Недорога бавовна теж швидко розтягнеться, втратить форму, а халат перетвориться на щось мало привабливе.

При виборі банного одягу дивіться на:

  1. якість пошиття;
  2. склад тканини;
  3. рекомендації по догляду;
  4. якість матеріалу.

Бренд має значення. Відомі компанії не ризикують репутацією, випускають якісний текстиль, якивабливий  зовні, приємний для тіла і не стоншується з часом. На ньому немає ниток які стирчать, нерівних швів, ворсинок, петельок і іншого браку.

Матеріал - важливий параметр вибору

Чи буде комфортно в банному халаті, залежить від тканини, з якої він пошитий. Вибирайте для сауни вироби з натуральних волокон, щоб тіло завжди дихало, та не з'явилися висипання і подразнення. У лазні пори розкриваються, відбуваються регенерація і оновлення шкіри, активно виходять токсини. Натуральні матеріали не перешкоджають цим процесам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь