Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

П'ять міфів про автомобілі з Америки

Старі б / в машини з США в Україні стають популярнішими. Разом з популярністю росте і кількість міфів про них. Наприклад, прийнято вважати, що все авто зі Сполучених Штатів - биті. Давайте розберемося, як йдуть справи насправді.

Міф 1. Машини з Америки - биті або фарбовані

Більшість б / в автомобілів зі Штатів потрапляють на аукціон після ДТП. Але є нюанси:

  1. авто після ДТП в США і в Україні - різні речі. Американський ринок "вторічок" дуже динамічний. Туди потрапляють ТЗ і з незначними подряпинами на кузові. Страховим компаніям вигідніше продавати "поврежденкі", ніж відновлювати їх;
  2. На торгових майданчиках Сполучених Штатів продаються цілі авто після викрадення. Це вигідні лоти. Після настання страхового випадку така машина значно втрачає у вартості в Америці, але нерідко йде з молотка взагалі без пошкоджень;
  3. Цілі транспортні засоби продаються на торговому майданчику Manheim. Всього в Сполучених Штатах налічується більше 20 автомобільних аукціонів. Рекомендуємо вам ознайомитися детальніше про авто з США тут: http://www.avtomir.ua/autolife/theme/zapretyat-li-v-ukraine-avtomobili-iz-ssha/.

Міф 2. Малий пробіг авто - це підступ

Американці утилізують величезна кількість автомобілів. Для них машина зі 100 000 кілометрами пробігу непридатна для їзди, тому такі екземпляри часто можна знайти на торгових майданчиках. Потрібно розуміти, що на аукціонах вказується правдивий пробіг автомобілів: "скручування", як і інші види шахрайства з авто, в Штатах переслідується по закону. Ціла машина з підозріло малим пробігом може бути:

  1. конфіскованою кредиторами за несплату (тайтли Repossessed, Reposession Paperwork);
  2. раніше викраденої (тайтли Theft, Recovered Theft).

Міф 3. Доставка і розмитнення машини зі Штатів роблять покупку невигідною

Тільки якщо мова йде про автомобілі старше 10 років. Рік випуску на вартість доставки не впливає, а от на розмірі мита відбивається: чим старше транспорт, тим дорожче мито. Так, для автомобіля 2017 го року випуску вартістю 5000 $ з об'ємом двигуна 2.0 розмитнення обійдеться в 2000 $. Розмитнення автомобіля такої ж вартості з таким же двигуном, але 2010-го року випуску, буде коштувати на 800 $ більше.

Порахувати розмитнення можна за допомогою нашого онлайн-калькулятора.

Міф 4. Авто з Америки - кіт в мішку

Перш ніж потрапити на аукціон, весь транспорт проходить передпродажну перевірку.

Крім того, завжди можна перевірити історію автомобіля через сервіс CARFAX: різні державні служби додають інформацію про машинах після ДТП, викрадення та інших подій. Так що ймовірність обману вкрай мала. Для клієнтів деяких компаній перевірка історії ТС безкоштовна.

Міф 5. Доставка авто з США займає півроку

Машини з США їдуть морем. Процес складається з наступних етапів:

  1. Аукціонний майданчик - порт відправлення (зазвичай Нью-Йорк) - від 3 до 11 днів;
  2. Розміщення в контейнері перед відправкою - до 7 днів;
  3. Навантаження на контейнеровіз - до 7 днів;
  4. Шлях до Одеси - до 1 місяця
  5. Розмитнення в Одеському порту;

На тривалість доставки може впливати розташування аукціонної майданчики, очікування повного завантаження контейнеровоза, погодні умови на шляху до Одеси, а також кількість паперової роботи по розмитненню в самій Одесі.

Насправді доставка авто з США займає 2-3 місяці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь