Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Англійська для дітей - особливості

Хто з батьків не мріє виростити зі свого малюка білінгва. Щоб він легко і невимушено говорив на декількох мовах і відчував себе всюди вільно. Якщо задуматися, то це розумно.

Зараз, знати англійську - престижно, а через кілька років буде напевно обов'язковим для освічених людей. Тому що так ви можете працювати в іноземній компанії не покидаючи стін будинку. І знайти своє закордонне місце абсолютно безкоштовно. Але як зробити так, щоб не відібрати дитинство у дитини?

Коли починати вчити малюка англійської? Як зрозуміти, що скачати: заняття для початківців або для тих, що продовжують навчання?

Якщо подивитися рекомендації психологів і педагогів, то вони в один голос твердять, що з 1,5 років і до 9, діти вбирають все подібно до губки. У цей момент треба навчати.

Саме в цьому віці починають формуватися основні мовні навички та мозок чистий, тому він із задоволенням поглинає іноземну мову. Далі ця область мозку втрачає гнучкість, і вивчати що-небудь стає складніше.

Тому, діти можуть освоювати англійську прискореними темпами, але є одна дуже важлива умова - їм має бути дуже цікаво і весело. Формат шкільного навчання їм не підійде. Детальніше - тут: playroom.co.ua.

З 0 до 1,5 років

Цікавий час. Зараз діти сприймають все тільки на рівні звуків, але це базис, основа. Пізніше звуки перетворяться в слова і знайдуть сенс і форму.

Зараз можна читати дітям вірші англійською, співати пісні, дивитися ролики на YouTube для самих маленьких. Навіть колискова на ніч іноземною наблизить вашого малюка до знання англійської. Він буде слухати і розуміти.

1,5-2 роки

Тут вже можна знайти курси для дітей. Є очні і онлайн заняття в лінгвістичних школах для такого віку.

Розчарую, але самовчитель тут марний. Якщо говорити про тонкощі розвитку дитячого мозку, то це хороший період найбільшої активності. Але все одно, основа навчання - гра. Дитині має бути цікаво. Спостерігайте за ним. І як тільки побачите, що він занудьгував, міняйте завдання або робіть перерву.

Так, я розумію, що вам здається, що так процес затягується, це просто здається. Запам'ятайте, ніяких примусів.

З 3-х до 5

Є думка, що це найкращий вік для навчання. Тому що база закладена, є розуміння слів, але мозок ще надзвичайно активний. Він із задоволенням поглинає нові знання. Якщо говорити про англійську в цей період часу, то вона працює швидше на загальний розвиток малюка.

У нього поліпшується мислення і пам'ять, добре діє сприйняття і уяву, хороше розуміння через відео. Але є важлива тонкість. І полягає вона в тому, що діти в 3-5 років не бояться використовувати іноземну мову. І це здорово, тому що мовний бар'єр їм не загрожує.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь