Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості створенн мікроклімату в автомобілі

Автомобіль, оснащений додатковим рідинним або повітряним нагрівачем, забезпечує водієві максимальний комфорт. Роль обігрівача важлива для створення в салоні і підтримки на належному рівні необхідної температури.

Придбати необхідне обладнання ви можете в онлайн-магазині Заезд, перейшовши за посиланням.

Повітряний обігрівач

Принцип роботи повітряного опалювача: нагрівач підвищує температуру повітря, який потім прогріває кабіну.

  1. Повітря прогрівається під час процесу згоряння, в якому беруть участь різні системи, необхідні для горіння і для переміщення повітря:
  2. Система подачі повітря в камеру згоряння. Дана система подає повітря, що використовується в процесі горіння.
  3. Система подачі палива. Дана система відповідає за подачу палива з паливного бака в камеру згоряння.
  4. Система нагрівання повітря. Дана система переміщує повітря, що використовується для обігріву кабіни.

Системи подачі повітря, палива і повітря

Система подачі повітря в камеру згоряння. Для горіння необхідний кисень, який міститься в повітрі, тому, щоб відбулося згоряння, використовується зовнішнє повітря, який називається повітрям для горіння.

Імпеллер подає повітря для горіння в камеру згоряння, в якій відбувається процес горіння.
Система подачі палива. Для процесу згоряння також необхідно паливо, за подачу якого відповідає паливна система.

За допомогою паливного дозуючого насоса паливо викачується з паливного бака і подається в камеру згоряння, де воно згоряє разом з повітрям для горіння.

Система нагрівання повітря. Імпеллер всмоктує повітря для нагріву. Поступив холодне повітря проходить уздовж охолоджуючих ребер теплообмінника.

Теплообмінник нагрівається завдяки процесу горіння і передає тепло проходить повітрю. Далі нагріте повітря виходить з додаткового обігрівача через випускний отвір, надходить в кабіну і прогріває її.

Робота рідинного обігрівача

Принцип роботи рідинного обігрівача: рідинний обігрівач підвищує температуру охолоджуючої рідини, яка потім прогріває двигун і кабіну.

Щоб нагріти охолоджуючу рідину, необхідний процес горіння. Насос охолоджуючої рідини перекачує охолоджуючу рідину з двигуна в систему охолодження. В результаті процесу горіння нагрівається теплообмінник. Охолоджуюча рідина протікає через канал теплообмінника і нагревается.Теплая рідина надходить назад в систему охолодження через радіатор.

Рідинний обігрівач в дії: для включення і виключення рідинного обігрівача необхідно натиснути на перемикач, який знаходиться в кабіні автомобіля.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь