Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

5 ПРИЧИН ГРАТИ У НАСТІЛЬНІ ІГРИ З ДІТЬМИ

У сучасному світі настільні ігри виявляються несправедливо забуті. У будні на них просто не вистачає часу, а у вихідні знаходяться більш «корисні справи». Проте психологи стверджують, що батьки, які хочуть дати дитині всебічний розвиток, повинні звернути на настільні ігри увагу і ввести їх в регулярне користування. У кращих ігротеках для дітей вони широко застосовуються і допомагають досягти хороших результатів.

У чому користь настільних ігор для дітей?

Почнемо з того, що ігри - це відмінний спосіб відволікти дитину від комп'ютера і телефону. Дитина сама не помітить, як втягнеться в процес і не захоче повертатися до соцмереж. Адже це живе спілкування, в якому бере участь вся сім'я, а можна ще покликати друзів і сусідів. Малюк розвиває вміння спілкуватися, вчиться контролювати свої емоції.

У процесі відбувається тренування і відпрацювання важливих якостей: логіки, аналітичного мислення, уважності, вміння знаходити компроміси. А ще педагоги помітили, що настільні ігри підвищують загальний емоційний фон дитини, роблять його більш гармонійним і впевненим. Допоможе розвитку дитини сервіс, який пропонує таку послугу як оренда настільних ігор.

Які навички розвивають настільні ігри?

  1. Математичні навички. Для цього підійдуть дії з елементами сету, математичні квести, економічні стратегії для підлітків. А вже підрахунок очок є майже в кожній грі. Все це розвиває вміння рахувати, вирішувати математичні дії, виділяти частини з цілого. До речі, за допомогою настільних ігор можна «підтягнути» не тільки математику, а й інші шкільні предмети - історію, географію, російську мову.
  2. Сторітеллінг. Зараз популярні ігри, в ході яких учасники придумують і розповідають історію. Таким чином, дитина вчиться говорити зрозуміло і образно, а також розвиває фантазію, творче мислення і креативність.
  3. Стратегічне мислення. Одним з кращих способів розвинути його вважаються шахи для дітей. Але з'явилося багато більш простих ігор, в яких дитині потрібно прораховувати і продумувати ситуацію. Вчені довели, що дитині корисно коментувати вголос свої дії. Це запускає в його голові процес аналізу власних дій. Тому батькам варто частіше питати дитини про причини його дій.
  4. Уміння ставити цілі і досягати їх. Існують спеціальні мотиваційні квести, які вчать дітей планування і досягнення цілей.
  5. Концентрація уваги. Ігри допомагають не тільки розвинути швидкість мислення, а й підвищити здатність дитини концентруватися на процесі. Це особливо важливо для гіперактивних дітей, які не можуть спокійно сидіти на уроках.
  6. Просторове мислення. Учені з американського університету Темпл прийшли до висновку, що пазли - відмінний спосіб «поліпшити» просторові навички дітей.

Як вибрати гру за віком?

Малюкам до 3 років краще вибирати яскраві гри з максимально простими правилами. Підійду короткі дії, кубики, пазли з невеликою кількістю елементів і дитяче лото з картинками. Дітям до 5 років корисно пропонувати дитячі вікторини, ігри на швидкість, уважність, швидкість реакції.

Дошкільнятам корисні ігри, які вчать рахувати, складати слова, збільшують словниковий запас. Це хороші заняття з підготовки до школи. А молодшим школярам варто починати грати в нескладні стратегії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь