Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати правильний корм для собаки

У зоомагазинах представлений широкий вибір кормів для собак від різних компаній. Господарі чотирилапих друзів хочуть купувати лише найкращі товари для них, тому ретельно вибирають продукцію. На магазинних полицях можна знайти як вітчизняні, так і імпортні продукти.

Головна перевага такого виробу полягає в харчових і енергетичних компонентах, що потрібні псу. Вони допомагають уникнути неприємних хвороб зі шлунком. Великий асортимент кормів для собак - на сайті https://101dalmatin.com/sobaki/korma-dlya-sobak.html.

Різновиди кормів для собак

Харчування для тварини потрібно вибирати в залежності від його породи і розмірів. Коли собачник заводить одного він читає безліч інформації в Інтернеті та знайомитися з відгуками покупців. Поради кажуть, що породистим вихованцям не можна давати хлібні і солодких вироби, а варто вибирати певні типи м'яса і кормів. Вся їжа для дорослих і дрібних порід поділяється на такі типи:

  1. Вологий. До цього типу належать консерви і продукти. Виробники використовують кістки і нутрощі органів тварин, і перемелюють їх. Використовується ще тваринний жир, натуральне м'ясо, риба і додаткові компоненти. Упаковуються вони в м'які полімерні макети або металеві банки.
  2. Замінники молока. Використовується для цуценят. Він за смаком і кольором нагадує сучье молоко, але виробляється на рослинних білках і жирах.
  3. Натуральна кормова суміш. Часто вміст засноване на трав'яних гранулах і містять не м'ясні продукти, необхідні організму собаки, а крупи і стабілізатори. Подібні товари актуальні для тварин з проблемним шлунком або на час хвороби.
  4. Сухий. У товарі міститься багато корисних компонентів, вітамінів і мінералів. Додаються зернові та м'ясні інгредієнти. Вони добре зберігають зовнішній вигляд в сухому стані і не позбавляються корисних властивостей. Їх умовно поділяють на преміум клас і економ. Відрізнити їх між собою можна не тільки за ціною, але і за складом.

Харчування людини і тварини відрізняється. Собакам варто давати інші види їжі, а не так як роблять багато господарів, даючи все зі столу. У таких улюбленців розвиваються проблеми зі шлунком. Чотирилапі друзі потребують свіжому м'ясі і кістках. Таким чином пес отримує важливі мікроелементи. Якщо ж таких продуктів немає в раціоні, то рекомендується використовувати сухі корми для собак, щоб насичувати організм важливими елементами, підвищувати активність і не шкодити здоров'ю. Варто пам'ятати, що часте і надмірне вживання ненатуральних виробів теж призводить до проблем.

Поради щодо вибору

Фірм з виробництва продукції для домашніх улюбленців багато, це і Royal Canin, Eukanuba, Nutro, Innova Evo. Рекомендується вибирати для вихованця якісні та перевірені товари, щоб не нашкодити здоров'ю одного. Ці торгові марки відомі по всьому світу і продаються в багатьох зоомагазинах. Досвідчені собачники порадять одну з цих компаній не замислюючись, так як вони беруть якістю продукції.

Щоб знати, як вибрати корми для собак потрібно орієнтувати в породі вихованця і його потребах. Рекомендується враховувати вік улюбленця, його активність. На енергетичні та харчові потреби впливають такі чинники - зростання, активність, репродуктивний статус, вік. Для цуценят бажано вибирати товари з збільшеною кількістю калорій, так як організм росте. Сучку при вагітності або годуванні також знадобляться такі корми, тому що у неї витрачатися більше енергії.

Далі визначаються з потребою в поживних компонентах пса. Якщо є проблеми зі здоров'ям, то можна обговорити їх з ветеринаром і підібрати відповідний курс. Також з доктором бажано обговорити харчування ще в маленькому віці, щоб уникнути згодом всіх проблем.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.