Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Бензиновий генератор - як вибрати для будинку і дачі?

Власникам дачних ділянок дуже часто неможливо обійтися без резервного джерела електричного постачання. Тому виникає питання, як вибрати бензиновий генератор, і на що слід звернути увагу при його покупці? Про це і поговоримо сьогодні.

Бензинові генератори

При великому споживанні електроенергії (понад 10 кВт) вам доведеться витратити кошти на покупку потужного бензинового або дизельного генератора на сайті https://rental-power.com.ua/prodaja-generatorov/.

Невеликі моделі мають потужність не більше 400 Вт, що дозволяє працювати на одному літрі палива кілька годин! Для сучасного холодильника, яке споживає не більше 90 Вт / год і LED-телевізора, що має потужність споживання до 50 Вт / год, цього вистачає з надлишком. Залишається ще на освітлення, якщо в будинку використовуються світлодіодні лампи.

Бензиновий генератор. Як не помилитися з потужністю генератора для дачі
Якщо потрібно живити кондиціонер, то логічно вибрати версію потужністю до 3 кВт. Звичайно, витрата палива виявиться досить істотним - йде до 1.4 л на 1 кВт, але будинок виявиться повністю охолодженим в сильну спеку, а продукти в холодильнику не зіпсуються.

Більшість вищевказаних генераторів оснащуються повітряною системою охолодження, цінної тим, що ефективно працює навіть в літню спеку, оскільки крильчатка здатна з максимальною ефективністю продувати алюмінієве ребра циліндра.

Переваги бензинових генераторів

Вибирати генератор слід виходячи з його цільового використання. Так, забезпечити дачний будиночок резервним джерелом живлення допоможе бензиновий генератор, потужністю в 5-6 кВт. Також краще віддавати перевагу станціям, укомплектованим чотиритактним двигуном, оскільки в зимовий період двотактні двигуни можуть не працювати. До переваг бензинових агрегатів, безумовно, можна віднести низьку вартість і компактність.

Генератори для дому та дачі

Також при покупці генератора варто приділити увагу його моторесурсу. Справа в тому, що генератори, двигуни яких оснащені гільзами з чавуну, здатні забезпечити 1500 годин безперервної роботи. Що стосується недорогих станцій з алюмінієвим блоком - не більше 500 годин. Крім цього, відповідаючи на питання, як вибрати бензиновий генератор, слід звертати увагу на його типову класифікацію (синхронні і асинхронні типи). При регулярному використанні генератора краще вибрати синхронний тип станції.

Бензиновий генератор для дому

Відзначимо, що сучасні бензинові станції оснащені автоматичними блоками, контролюючими систему старту. У разі регулярного використання генератора при знижених температурах (до -30, - 40 і більше градусів), експлуатаційний термін станції значно зменшується.

Для забезпечення безперебійної роботи генератора необхідно систематично заряджати акумулятор і здійснювати перевірку рівня масла.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.