Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плед, кава та хороший фільм: як зробити осінь більш затишною

Осінь — найпохмуріша пора року, котра часто асоціюється із сумом та депресією. Втім, усе це — питання сприйняття. Зручно примостившись із коханою людиною під тепленьким та м’яким пледом, заваривши каву та закачавши улюблений фільм, можна перетворити мряку на атмосферний антураж. І якщо вибір серіалу чи кіно залежить виключно від ваших смаків, то оригінальними рецептами кави ми поділимось.

Кава з кардамоном: арабські нотки улюбленого напою

З інгредієнтів нам потрібно взяти:

  1. 2 чайні ложки нещодавно змеленої кави;

  2. 100 мл води;

  3. 2-3 зернята кардамону;

  4. цукор за смаком.

Спершу чавимо кардамон, потім змішуємо його з кавою та цукром, засипаємо в турку та заливаємо все чистою водою. Варимо напій на невеликому вогні, коли з’явиться біла плівка, знімаємо посудину з конфорки на 6-7 секунд, а потім повертаємо назад. Процедуру варто повторити тричі, не допускаючи закипання. Далі накриваємо турку кришкою та даємо напою настоятись кілька хвилин.

Густа та ароматна кава з Голландії

Щоб заварити каву, нам знадобиться турка чи кавоварка. Поки напій готується, обдаємо чашку окропом, кладемо в неї одну паличку кориці. Вливаємо в напій столову ложку густих вершків, додаємо цукор. Зверху кладемо невеличку грудочку вершкового масла. Напій виходить густим та дуже насиченим на смак.

Віскі та вершки: привіт з Ірландії

Любителі ловити лепреконів та ходити в зеленому славляться своїми пабами, тому навіть каву вони готують із додаванням благородного алкоголю. Для приготування ірландського напою нам знадобляться:

  1. свіжозварена кава — 80 мл;

  2. віскі — 40 мл;

  3. збиті вершки — 30 мл;

  4. коричневий цукор — 1 чайна ложка.

Варимо міцну каву, переливаємо її у нагріту чашку, додаємо цукор та перемішуємо. У суміш вливаємо віскі, зверху прикрашаємо вершками. Одночасно терпкий та солодкий напій сподобається як поціновувачам кави, так і любителям пропустити кілька шотів перед сном.

Кава з медом: смачно та корисно

200 мл кави слід охолодити. Далі додаємо в напій 2 чайні ложки меду, змішуємо та переливаємо у високу склянку. Зверху формуємо шапочку зі збитих вершків та посипаємо все корицею. Пікантна та пряна кава — саме те, щоб збадьоритись холодного осіннього вечора.

Берлінський меланж — вибір ласунів

Варимо міцну каву (знадобиться 80 мл ароматного напою), заливаємо її в шейкер разом із 400 мл вишневого соку та 250 мл згущеного молока. Все обережно змішуємо, за бажанням можна додати трохи цукрової пудри. Готову суміш розливаємо в чашки, зверху напій слід прикрасити шоколадною стружкою.

Різдвяна кава з імбиром

Такий напій краще за будь-що інше нагадає, що Новий рік та Різдво не за горами, тому сумувати просто ніколи. Спосіб приготування:

  1. заварюємо по 200 мл міцної кави та какао;

  2. змішуємо напої, додаємо трохи сушеного імбиру та цукру;

  3. спінюємо 40 мл молока;

  4. кришимо імбирне печиво;

  5. прикрашаємо каву молочною пінкою та крихтами.

Пам’ятайте, що похмура мряка однозначно зміниться засніженими пейзажами, а настрій колись неодмінно повернеться. Ну а запашна кава з улюбленими солодощами допоможе втриматись на плаву, коли смуток починає брати гору!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.