Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Спортивне харчування для підвищення атлетичних результатів і загального фізичного розвитку

Спортдобавки - це важлива складова фізичних тренувань. Завдяки їм, заняття стають більш продуктивними, організм швидше відновлюється, а спортсмен не відчуває дискомфорту.

Основа спортпіта - це натуральні компоненти. А доза корисних речовин в сумішах підібрана так, щоб підвищити працездатність організму і заповнити витрачену після тренінгу енергію. Добавки захищають атлета від виснаження, ослаблення імунітету, головне - правильно їх вибрати і застосовувати.

Існує безліч міфів і помилок про Спортпіт. Наприклад, про негативний вплив на потенцію спортсмена. Однак, натуральні добавки, такі як арахісова паста або амінокислоти, ніяк не можуть вплинути на статеве здоров'я.

Розберемо все за і проти прийому протеїнових коктейлів, жироспалювачів та іншого спортпіта, навіщо це потрібно і чи потрібно, як і коли правильно пити. Також ви можете придбати глюкозамин на https://fitnutrition.ua/glyukozamin-i-hondroitin/.

Що це таке і для чого потрібно

Спортивне харчування - це добавки на основі концентратів поживних речовин, які виготовляють з природного та хімічного сировини. Суміші насичують організм спортсмена корисними речовинами, які необхідні для енергії, витривалості, прискорення росту м'язів, схуднення.

Важливо! Слід пам'ятати, що одне тільки спортивне харчування не допоможе домогтися високих результатів. Потрібен комплексний підхід: регулярні тренування, відпочинок, правильне харчування і харчові добавки.

У широкому сенсі - правильний режим і організація раціону спортсмена. Раціон атлета повинен містити велику кількість білків і вуглеводів.

Протеїни прискорюють ріст м'язової тканини, компенсують втрати азотистих речовин, тонізують ЦНС.

Завдяки вуглеводами, організм отримує більше енергії, яка необхідна під час тривалих тренувань.

Важливо! Співвідношення нутрієнтів в денному раціоні спортсмена: вуглеводи - від 9 до 13 г, білки - від 2 до 2,5 г, жири - від 1,6 до 2,3 г на кг ваги.

У вузькому сенсі - СпортПіт

Спортсмени мають потребу у великій кількості калорій. Отримати вони їх можуть з спортивного харчування. Вони легко засвоюються, насичують організм корисними речовинами, які не перевантажують травні органи.

Головне - правильно підібрати вид добавок відповідно до ваших цілями. Наприклад, для росту м'язів використовується сироватковий протеїн, для схуднення та на фітнесі - жіросжігателі, а для сили і витривалості - креатин.

Важливо! Щоб відчути тільки позитивну дію спортпіта, потрібно дотримуватися дозування і схему прийому готових сумішей і правильно готувати добавки самому.

Правила та особливості спортивного харчування після тренування

Спортивне харчування після тренування - це не тільки спеціальні добавки, що впливають на зростання м'язів.

Залежно від продукції, відбувається вплив на ряд важливих процесів, що протікають в організмі.

Харчування відіграє важливу роль в житті спортсменів.

З огляду на той факт, що зростання м'язів відбувається під час відпочинку, важливо забезпечити організм всіма ресурсами, необхідними для відновлення.

Щоб домогтися кращих результатів, бажано комбінувати тренувальний режим з відпочинком.

Як відновлюється організм після навантажень

Інтенсівний тренінг повинен супроводжуватися відпочинком. Якісне відновлення організму - відповідальний фізіологічний процес, що супроводжується реабілітацією травмованих клітин і витрачених ресурсів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.