Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати світлодіодну гірлянду

Гірлянди з різнокольоровими або однотонними вогнями - один з обов'язкових атрибутів свята. Вони створюють особливу атмосферу, піднімають настрій, служать яскравим акцентом в інтер'єрі.

Світлові гірлянди: типи, особливості використання, принципи вибору

За радянських часів такі прикраси випускалися однотипними. Вони представляли собою провід з мініатюрними лампочками розжарювання і живленням від розетки. Сучасний виробник пропонує безліч видів гірлянд, різних за характеристиками і призначенням. Нам належить розібратися в цьому різноманітті.

Де використовують гірлянди

Перше, що спадає на думку, - оформлення новорічної ялинки. Це самий звичний варіант застосування світлових прикрас, але далеко не єдиний. Сьогодні гірлянди, обрати які можна на сайті https://salonlustr.com.ua/c36-Girlyandi, успішно використовуються:

для створення святкового антуражу до будь-якої події - від дитячого дня народження до світської вечірки;
в оформленні фотозоні для масштабних урочистостей: весіль, ювілеїв, корпоративних заходів;
для зовнішньої прикраси котеджів і заміських будинків, а також присадибних і садових ділянок.

Гірлянда здатна зробити особливим навіть звичайний сімейний вечір, додавши йому романтики, душевності або, навпаки, веселого запалу.

Що врахувати при виборі гірлянди: 4 основних параметри

Як бачимо, світлові прикраси розташовуються і всередині приміщень, і на відкритому повітрі. У першому випадку підійде практично будь-яка гірлянда. Технічних обмежень тут майже немає. Тому можна керуватися лише власним смаком.

Набагато складніше йде справа з вибором вуличного прикраси. Слід звертати увагу на чотири головні показники:

  1. Ступінь вологозахисту.
  2. Джерело живлення.
  3. Матеріал дроту.
  4. Тип ламп.

Від відповідності цих параметрів конкретних умов залежить не тільки довговічність гірлянди, а й безпеку оточуючих. Розглянемо кожен із критеріїв докладніше.

Ступінь вологозахисту

А якщо точніше, захисту від вологи і пилу. Позначається маркуванням IP. Показник комплексний, складається з двох цифр, які відображають рівень захисту:

  1. перша - від попадання пилу;
  2. друга - від проникнення вологи.

Чим більше цифри, тим надійніше захищена гірлянда від цих зовнішніх факторів. На елементах світлового декору найчастіше зустрічаються значення:

  1. IP 20. Ступінь захисту від пилу вкрай слабка, від вологи - відсутня зовсім. Прикраси з таким показником розраховані виключно на сухе приміщення. Їх потрібно берегти від води і регулярно протирати.
  2. IP 44. Мінімальне значення, при якому гірлянда придатна для вуличного використання. Цілком занурювати її в воду не можна, але бризки виріб переносить легко. Оптимальний варіант розташування - під козирком будівлі або навісом.
  3. IP 54, IP 65, IP 67. Високий рівень захисту. Прикраса можна розміщувати на відкритому повітрі без укриттів і погодних обмежень. Такий гірлянді не страшні проливні дощі, густий сніг і навіть полій.

Джерело живлення

Буває стаціонарним або автономним.

Матеріал дроту

Важливий критерій, особливо коли мова йде про вуличні гірлянди. Головне значення тут мають дві характеристики: морозостійкість і ступінь захисту від вологи і пилу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.