Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Де прогулятись Києвом: парки та цікаві місця

Київ зелений. Більше половини території столиці зайнято саме різноманітними парками Киева, великими і маленькими, природними і штучними. За містом Київ затишно оточений сосновими лісами, а його найбільше природне багатство - річка Дніпро - розділяє місто на дві частини.

Хвиля нової забудови може поглинути ці зелені насадження, але Київ тримається і намагається зберегти свої парки і ліси. Рушайте на прогулянку, катайтеся на велосипеді, на пікнік або просто подихайте свіжим повітрям в одному з них.

Володимирська гірка або пагорб названий на честь середньовічного князя Володимира, який хрестив Київську Русь, ліги фінського і східнослов'янських держав, яка була сформована понад тисячу років тому. Статуя його з хрестом дивиться вниз на Дніпро з оглядового майданчика парку. Цей мініатюрний парк раніше потрапляв під радар туристів, але тепер це зміниться, тому що тут з'явився новий величний міст. Міст з'єднує Володимирську гірку з Аркою Дружби народів, так що ви можете прогулятися або покататися на велосипеді, милуючись сходом сонця над річкою. Крім того, парк і міст знаходяться поруч з Київським фунікулером.

Маріїнський парк - Царський сад, Палацовий сад, Пролетарський парк. Кожна епоха дала цьому парку Киева своє ім'я. Він завжди був поруч з різними центрами влади, від королівського Маріїнського палацу до будівлі Верховної Ради (парламенту України). Але навіть якщо ви не цікавитеся політикою і історією, все одно варто відвідати. Маріїнський - чистий і елегантний парк, спочатку спроектований як сад в англійському стилі. Тут є міст закоханих, концертний майданчик під відкритим небом і оглядовий майданчик з телескопом.

Ботанічний сад. У Києві є два ботанічних сади, і ви почуєте, як місцеві жителі називають їх «старим» і «новим». Старий, або Ботанічний сад імені А.В. Фоміна, невеликий, приємно тихий і безкоштовний. Оранжерея з кактусами, орхідеями, пальмами та іншими екзотичними рослинами варто кілька доларів, і вона того варта.

Новий, або Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришко, розкинувся на пагорбах над Дніпром. Приїжджайте сюди, щоб помилуватися квітучими магноліями в квітні, бузком в травні і осіннім листям в жовтні. Але врахуйте, що у вихідні в саду буває багато людей, тому краще заглянути в гості в будні. З вас буде стягуватися невелика плата за участь.

Межигір'я - це один з найбільш доглянутих парків України, Так що візьміть напрокат велосипед і озирніться: від стресів в зоопарку до позолочених ванних кімнат в головному будинку, Межигір'я повно дивацтв, які ви не побачите в звичайному парку.

Пуща Водиця - північ Києва - історичний курорт Пуща Водиця. У цьому тихому лісі з озерами і соснами розташовані санаторії радянських часів, літні табори і дачі. Коли ви там, ви можете орендувати човен на озері, поплавати, погодувати качок і білок або зробити кілька знімків фотогенічного трамвая, що проїжджає через тунель між деревами.

Київське море - Київ може бути в шести годинах їзди від найближчого берега моря, але він знаходиться недалеко від величезного водоймища, що отримав назву Київського моря. Київське водосховище, створене для харчування гідроелектростанції, настільки велике, що трохи схоже на море. На березі річки багато відокремлених куточків, де можна відпочити від міського шуму.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.