Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З чим подають суші і роли?

Суші і роли - страви родом з Японії, «зіркою» яких є рис. У наш час вони стали шалено популярними: тепер кожен день можна ходити в японські кафе і навіть придбати різні прилади та інгредієнти для того, щоб готувати їх в домашніх умовах.

Якщо свято вже не за горами, а ви все частіше задається питанням - «Що подати до суші?», То ви прийшли за адресою.

Як сервірувати стіл відповідно до японських традицій?

Якщо ви не хочете, щоб про вас думали, як про людину неосвіченому, то ви повинні детально вивчити правила сервірування столу в японському стилі. Ваше замовлення на сайті https://kingpizza.kh.ua/zakaz-sushi або приготовані страви - далеко не все, про що потрібно подбати, перш ніж кликати гостей. Обстановка і атмосфера - ось, про що не варто забувати.
Ви вже зрозуміли - щоб отримати задоволення від смачних страв, спочатку необхідно підготувати посуд, так як кожному виду суші - своя тарілка.

Фарфор або дерево - вирішувати вам, але квадратна форма зобов'язана бути присутнім. Тим більше, якщо ви любитель японської кухні, то у вас точно є традиційний посуд -сушіоке, піднос з бамбука або гета з дерева.

Не забувайте про мисочках для соєвого соусу (сеюзару) поряд з кожним гостем (часом використовують маленькі піалки). Не забудьте також про хашіокі (підставка для паличок).

Закони прикрашання столу як для ролів, так і суші, майже не відрізняються. Але знати з чим подають суші - просто необхідно.

Крім тарілки для основного блюда, соусниці і хашіокі, можете додати до столу зелень, фруктову або овочеву нарізку. Однак варто врахувати головне японське правило, - все, що є на столі - має бути з'їдено.

Запам'ятайте, що у всьому важливий мінімалізм і стриманість. Прагматики-японці не сприймають нагроможденность їжі на столі, особливо якщо хто-небудь навіть до страв ніяк не дотягне.

Переконайтеся, що на столі непарна кількість приладів. Так, тут вся справа в забобони, але не обов'язково розуміти чому, щоб слідувати японським традиціям під час трапези.

Після того, як ви дотрималися всіх правил, шанобливо поставившись до східних звичаїв, можна приступати до трапези.

Що подають разом з суші та ролами?

Японські страви мають багато граней, тому до них рекомендується подавати багато спецій і соусів. Всі японські майстри намагаються надати суші і роллам саме ті особливі нотки аромату і смаку, які ви так любите. Тому вам потрібно розібратися в тому, що подають до страв японської кухні і чому.

Соуси

Найпопулярнішими є:

Соєвий соус. Соус, без якого японські смакоту просто уявити неможливо - це соєвий соус. Він наділяє роли і суші солонуватий смак і особливим запахом. Для приготування ролів і суші шеф-кухаря не використовують сіль, тому соєвий соус просто незамінний. Якщо ви забудете про нього, то гостям їжа здасться прісною і сухуватою. Спробуйте самі - без тієї чудової кислинки роли категорично не ті!

Васабі. Васабі - це японський хрін. До суші з лососем і крабом він підходить найбільше. Не всім, звичайно, до душі гострота, проте на столі він повинен бути, якщо ви не хочете образити інших гостей. До того ж, васабі - натуральний протимікробний засіб, який перешкоджає руйнуванню зубної емалі і утворення карієсу.

Маринований імбир. Імбир є відмінною закускою до роллам. Завдяки йому ви освіжаєте смакові рецептори і тим самим можете спробувати кілька видів ролів і суші окремо, відчути все нотки смаку. Тому перед тим як переходити до наступного страви, з'їжте шматочок імбиру.

Кунжут. Найчастіше білим або чорним кунжутом прикрашають роли. Він дуже корисний (в складі такі вітаміни і мінерали, як В1 і Е, а також цинк, магній, фосфор, залізо і кальцій) і додає страві особливого аромату.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.