Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

3 поради від майстра, як вибрати кондиціонер і не пошкодувати?

Настає літо, в квартирах і будинках часом стає душно і спекотно. Порятунок шукають в прохолодному душі і ходінні на пляж, але жити в жарі і задусі складно, тому додому все частіше хочеться купити кондиціонер. Однак, вибрати його без якихось знань складно, тому ми запитали у майстри з кондиціонерів, на що звернути увагу і як не пошкодувати про покупку.

З чого почати?

Один з найважливіших параметрів, який потрібно враховувати завжди, - це площа приміщення. Для кожної кімнати потужність розраховується індивідуально на підставі кількості проживаючих людей і наявності обладнання, що виділяє тепло в кімнатах: мікрохвильова піч, духовка, опалювальна техніка, газова і електрична плита, електрична сушарка для білизни і т.д. Якщо правильно провести підрахунки, можна підібрати кондиционер olmo відповідної потужності для конкретної кімнати і заощадити грошей.

Розраховуємо потужність

Якщо вам необхідно поставити кондиціонер в невеликому приміщенні, то підійде компактний мобільний кондиціонер, також його називають «підлоговим». Переваги такого кондиціонера в тому, що він не вимагає монтажу та варто сильно менше інших. Однак, варто враховувати і мінус - рівень шуму.

Щоб розрахувати потужність використовуйте наступну формулу: 100 Вт на метр квадратний

Прийнято думати, що чим більше ват, тим краще. Насправді, якщо з потужністю переборщити, то температура буде підтримуватися некоректно, а мінятися не так плавно і точно, як з правильно підібраною системою. Але не варто брати потужність в притул: невеликий запас потужності не завадить.

Лайфхак: якщо в кімнаті живе кілька людей, вибирайте кондиціонер трохи потужніше.

Чим відрізняються системи

Ціна кондиціонера залежить від його якості та енергоспоживання. Дорогі кондиціонери часто виявляються дешевше в експлуатації. Тобто, якщо витратитися на просунутий кондиціонер зі зменшеним енергоспоживанням, в результаті можна заощадити гарну суму грошей.

Спліт-системи діляться на два варіанти: класичні і з інверторним керуванням. Інверторні системи «розумніші» і краще регулюють потужність, ніж звичайні охолоджувальні, що дозволяє значно економити на електроенергії. Також вони тихо працюють, швидко виходять на задану температуру і плавно запускаються.

Підсумок

Кондиціонери можна розділити на три категорії:

  1. Дешеві - руху вперед не буде, бренд з низькою якістю комплектуючих
  2. Середні - кондиціонери з ім'ям, які завоювали собі репутацію за рахунок якісного складання і прийнятної ціни
  3. Популярні бренди - кондиціонери, які можуть коштувати дорожче за рахунок свого імені і володіти додатковими функціями

Вибирати варто між середніми і популярними брендами. Якщо взяти, наприклад, інверторну систему середньої категорії і дорогий неінверторних бренд, то за рівнем шуму і енергоспоживання середній варіант буде краще.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.