Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно зберігати побутову хімію

Вдома, в офісах і інших приміщеннях майже кожен день використовують побутову хімію. Навіть у прихильників екологічного способу життя знайдеться в квартирі хоча б кілька засобів. При цьому не всі знають, як правильно їх зберігати. Якщо не дотримуватися певних правил, побутова хімія може зіпсуватися або зробити негативний вплив на здоров'я людини.

Розповім, як правильно зберігати порошки, гелі та інші засоби побутової хімії.

Стежити за терміном придатності

Багато хто думає, що термін придатності для побутової хімії неважливий. Якщо засіб виглядає «нормально», більшість людей будуть ним користуватися. Однак лікарі та вчені, які займаються органічною хімією, радять не робити цього.

Коли термін придатності побутової хімії закінчується, засіб може змінити свої фізичні властивості. Наприклад, скомковатися або розпастися на порох, расслоиться, відволожитися або пересохнути. Це означає, що воно вже не буде виконувати свої функції так, як повинно. В такому випадку користуватися засобом марно і навіть небезпечно.

До складу сучасної побутової хімії можуть входити агресивні компоненти. При цьому виробник гарантує безпеку своєї продукції, але тільки за умови правильного використання і протягом терміну придатності.

Ховати від дітей в окремому приміщенні

Профессиональная химия для кухни потрібна зберігатись таким чином, щоб вона була недоступна для дітей і домашніх тварин. Для цього підійдуть високі полки, закриті шафи і комори, які можна замикати. Не потрібно прибирати на самий верх порошки або важкі банки, так як їх можна легко розсипати або розбити, коли ви будете їх діставати.

Враховуйте рекомендації виробників. Деякі засоби краще зберігати в темряві, інші - в сухих приміщеннях. Знайдіть в будинку такі місця, які відповідають всім критеріям.

Зберігати чи всю побутову хімію в одному місці - спірне питання. З одного боку, це зручно, особливо якщо в квартирі не так багато шаф і полиць, які підходять для цього завдання. З іншого боку, логічніше засоби для прання та прибирання відокремлювати один від одного, так як вони надають різний вплив на шкіру і слизові. Засоби для прибирання агресивніші, вони можуть випадково потрапити на шкіру, і це призведе до алергії або навіть опіку.

Наймудрішим рішенням буде зберігати побутову хімію в одному приміщенні, але на різних полицях або в окремих шафах.

Акуратніше ставитеся до засобів з хлором. Це дуже агресивне речовина, і не кожне забруднення вимагає подібного «посиленого удару». Такі кошти потрібно використовувати особливо обережно, якщо в будинку є маленькі діти і тварини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.