Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як знайти хорошого стоматолога?

Почнемо з того, що візит до лікаря - стоматолога необхідно робити не рідше 2 разів на рік. Не потрібно чекати, коли зуб заболить, лікування обов'язково проводити на ранніх стадіях запального процесу.

Багато пацієнтів стикаються з проблемою вибору лікаря - стоматолога. У яку клініку звернутися: приватну або державну? Чи варто довіряти молодому фахівцеві? До якого лікаря піти спочатку: терапевта, ортопеда або хірурга? Цими та багатьма іншими питаннями задаються пацієнти, перш ніж піти в стоматологію.

Розповімо про все по порядку, також ви можете прочитати про послуги сучасної стоматології на сайті https://dental-euro.com.ua/.

Вибір клініки. Приватні стоматології обладнані за останнім словом техніки, при лікуванні застосовуються якісні сучасні матеріали, що збільшує вартість прийому. Цим приватні клініки відрізняються від державних. Однак багато що залежить від знань і умінь фахівця. Навіть в приватній стоматології лікарі можуть припуститися помилки.

Вибір лікаря. Молоді фахівці часто асоціюються з недосвідченістю і не викликають довіри пацієнтів, в порівнянні з тими, хто в професії давно. Але ця думка помилкова. Дуже часто стоматологи з великим досвідом і багажем знань досягають певної точки зростання, умінь і "застряють" на цьому рівні. Молоді лікарі прагнуть до розвитку в професії, навчаються на додаткових курсах, відвідують майстер-класи, швидко опановують новими методами лікування. Зазначу, що це лише загальна тенденція. Я зустрічала багато "дорослих" докторів, які володіли невичерпною енергією і великим бажанням вдосконалювати свої навички.

Вибір фахівця. Дуже часто пацієнти насамперед приходять до стоматолога - ортопеда з проханням виготовити коронку або протез, або до хірурга на видалення або імплантацію. І це неправильно. Перш за все, потрібно провести "прибирання" в порожнині рота - санацію: професійна гігієна та пломбування каріозних порожнин, лікування інфікованих каналів. Після санації можна переходити до наступних етапів - виготовлення ортопедичних конструкцій або видалення зуба, установці імплантатів.

Лікування, яке потребує втручання різних спеціалістів - командна робота лікарів 🙂

Реклама або сарафанне радіо? Якщо вибирати оптимальний варіант, потрібно орієнтуватися на обидва фактори. Якщо реклама викликає у вас довіру, то ви можете сміливо записуватися на прийом. Те ж саме щодо сарафанного радіо: звертайтеся до лікаря тільки в тому випадку, якщо ви довіряєте думку людини, який вам його порадив. Перш ніж приступити до лікування, стоматолог повинен надати вам на підпис Інформована згода пацієнта на медичне втручання, поставити діагноз, роз'яснити, які маніпуляції він буде проводити, оголосити вартість послуги.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.