Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Суші і роли: кілька цікавих фактів про цю їжу

Суші - це японське блюдо, яке складається з рису з оцтом (зазвичай з додаванням цукру і солі), який супроводжує різні інгредієнти, такі як морепродукти, овочі і іноді тропічні фрукти.

Основні інгредієнти суші:

  1. Рис (середньозернистий білий або коричневий).
  2. Морепродукти (лосось, тунець, вугор, желтохвост, кальмари, імітація м'яса краба і т. д.).
  3. Овочі (огірки, морква, авокадо і т. д.) - (існують тільки вегетаріанські варіанти).
  4. Маринований імбир (також відомий як Гарі).
  5. Васабі (або паста з японського хрону)

Трохи історії: хоча суші придумали китайці, японці швидко популяризували ідею, зробивши своєю власною. Суші були вперше представлені в Японії в 9 столітті. Також важливо враховувати, що первинна мета суші полягала в створенні системи, яка дозволила б зберегти їжу. Риба ферментується в рисі, що дозволяє їй залишатися їстівною довше. Спочатку рис викидали, а рибні консерви їли.

Факти про суші

«Нігірі суші» означає «суші на пальцях». Замість того, щоб традиційно обертати суші рисом, поклали свіжий шматок риби поверх фігурного шматка рису. Суші нігірі швидко стали найпоширенішим способом вживання традиційних японських суші. Ця форма суші в стилі фінг-фуд також сприяла поширенню суші як вуличної їжі. Замовити суші Львів можна за посиланням.

Маки-дзусі - японська назва суші-ролів. Лист норі (сушених водоростей) покритий шаром рису для суші, а на який викладають рибу і овочі. Потім лист щільно скручують макису. Після цього рулет нарізають шматочками, накривають і подають до столу. Такі роли називаються норімаки.

Суші - один з кращих прикладів того, як їжа, заснована на традиційній культурі, може поширитися в глобальному масштабі і сподобатися гурманам в усьому світі.

18 червня - це «Міжнародний день суші».

Основні приправи, використовувані в суші, - це соєвий соус і васабі. Гострий смак васабі виникає через природні антимікробні хімікати в рослині, що є ідеальним доповненням для знищення потенційних мікробів і паразитів в сирих морепродуктах.

Але! Справжній васабі коштує дорого. Дуже дорого. І в суші-ресторанах середньої цінової категорії аналог васабі виготовляють з хрону і гірчичного порошку, а потім фарбують в зелений колір за допомогою штучних барвників, щоб він нагадував справжній.

Сашимі слід їсти паличками, але інші види суші можна і потрібно їсти руками. Беручи шматок нигири, візьміть його руками і занурте в соєвий соус тільки рибу. Постарайтеся з'їсти все за один укус.

В Японії не бракує в суші-ресторанів. Можливо, найвідомішим є Sukiyabashi Jiro - невелика закусочна в районі Гіндза в Токіо. Якщо вам пощастить поїсти тут, вас чекають справжнісінькі японські суші в усій Японії.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.