Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо хорошу стоматологію: основні нюанси вибору

Вже давно минули часи, коли зуби можна було лікувати виключно в поліклініці, прикріпленою за місцем проживання, де нещасного пацієнта чекала величезна черга за талоном, а потім бормашини, які виглядали як дриль (і діяли так само). Зараз кожен може вибрати стоматологію, яка дійсно буде йому підходити, починаючи від якості обладнання і закінчуючи професіоналізмом лікарів. Як же вибрати ідеальну стоматологічну клініку, розповімо далі.

Вибираємо ідеальну стоматологію: практичні поради

Технологічний прогрес подарував нам інтернет і разом з ним відгуки пацієнтів на різні стоматологічні клініки. Однак думки часто можуть розходитися з реальністю, бути необгрунтованими або недостатніми. Так що перед прийняттям остаточного рішення варто особисто побувати в клініці https://z3stomat.com.ua/.

На які нюанси варто звернути увагу при відвідуванні стоматології:

  1. На оформлення офіційного сайту установи. Хороші клініки завжди пишаються своїми лікарями, а тому на сайтах завжди представлена ​​інформація про освіту, кваліфікацію, досвід роботи стоматологів. Звертайте увагу ще й на те, чи бував лікар на конференціях, семінарах, курсах підвищення кваліфікації, адже справжній професіонал своєї справи завжди працює над собою, освоює нові технології і розширює знання. Якщо подібних відомостей немає, то це повинно навести вас на думку, що клініка не дуже якісна.
  2. Прайс лист. Це, звичайно, суб'єктивний параметр, але і на нього варто звернути увагу при знайомстві з клінікою. Вважається, що якісне лікування коштує великих грошей, але, на жаль, це не завжди так: грамотне управління дозволяє дотримати баланс між цінами і якістю послуг, що надаються. Але з прайс-листом, залишеним на сайті, варто ознайомитися хоча б для того, щоб зрозуміти, чи по кишені вам відвідування фахівця чи ні.
  3. Тривалість присутності на ринку. Це важливий момент. По-перше, він вказує на досвід установи, а, по-друге, дозволяє оцінити, наскільки клініка конкурентоспроможна. Якщо стоматологія вже давно і успішно працює, вистояла в кризи та інші несприятливі часи, то це означає, що пацієнти вибирають її не просто так.
  4. Оцініть ресепшен. Мало хто при відвідуванні стоматології звертають увагу на ресепшен, а даремно. Саме тут повинна бути представлена ​​вся необхідна документація, ліцензії клініки, відомості про персонал, висновок СЕС та інша корисна інформація. Якщо навіть половина цього немає, то варто задуматися.
  5. Кількість лікарів і їх спеціалізація. Дуже часто при відвідуванні стоматології доводиться звертатися до фахівців різних профілів. А тому якщо ви приходите в стоматологію, а там вас чекає 1,5 лікаря, які можуть максимум поставити пломбу, то, природно, ця клініка нічого доброго не обіцяє. Найкраще якщо лікарі різних спеціалізацій будуть вести прийом в одному місці, це допоможе зробити процес лікування безперервним і результативним.

ВАЖЛИВО! Ну, і, звичайно ж, варто мигцем звернути увагу на дотримання санітарно-гігієнічних умов. Причому не тільки в кабінеті стоматолога (що робиться зазвичай в першу чергу), але і в холі і в приймальні. Якщо у лікарів, асистентів немає масок і рукавичок, коридори і кабінети не прибираються і не обробляються спеціальними засобами, бахіли відсутні, то це привід пошукати іншу клініку.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.