Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Методи сучасної оперативної гінекології

Не завжди захворювання репродуктивної системи можна вилікувати консервативними методами, часто усунення патології можливе тільки у відділенні оперативної гінекології в клініці. Страх перед хірургічним втручанням невиправданий. Сучасні оперативні методи малоінвазивні та часто більш безпечні для організму, ніж хімічні. Відкладання операції може привести до серйозних, незворотних наслідків.

Як проходять операції у відділеннях оперативної гінекології?

Значна частина операцій виконуються через природні статеві шляхи. Такий підхід не вимагає розсічення тканин або проколів. Шкірний покрив і м'язова тканина не пошкоджуються. Часто дрібні новоутворення, наприклад, поліпи, видаляються в ході проведення діагностичних заходів. Якщо вас цікавить оперативная гинекология в Днепре, то радимо перейти за даним посиланням вже зараз.

Навіть видалення матки, до якого вдаються тільки в самих крайніх випадках, можливе через природні шляхи, при цьому додатково робиться розріз всередині піхви. Якщо гістероскопія неможлива, вдаються до лапароскопії: операція проводиться через проколи черевної стінки. Оперування відкритим способом в сучасній медицині практично не використовується.

У відділенні оперативної гінекології можна не тільки видалити пухлину, а й відновити дівочу пліву, змінити форму піхви, статевих губ та інше.

Невиправданий страх перед оперативною гінекологією нерідко призводить до зниження якості життя жінки. Так, опущення тазових органів, часто виникає після вагітності, легко усувається на ранній стадії. Уникнення оперативного втручання призводить до порушення сечовипускання, нетримання сечі та інших неприємних наслідків. При цьому усунути порушення в запущеному випадку набагато складніше, ніж при своєчасному зверненні за медичною допомогою.

Головні принципи сучасних клінік оперативної гінекології:

  1. Якісне лікування в центрі оперативної гінекології складається з двох складових: професіоналізму лікаря і дотримання медичної етики.
  2. Індивідуальний підхід. Це програма лікування, що розробляється виходячи з особливостей перебігу хвороби. У складних випадках рішення приймається на консиліумі.
  3. Коректне проведення всіх лікувальних заходів (огляду, діагностики), щоб не травмувати пацієнтку психологічно.
  4. Чуйність персоналу. Метою співробітників будь-якого центру оперативної гінекології є турбота про пацієнтів, а не максимізація прибутку.
  5. Призначення необхідних маніпуляцій і процедур. Нав'язування непотрібних, необов'язкових комерційних послуг  є непрофесійним і неприпустимим.

Часи, коли матку видаляли у жінок нерепродуктивного віку без гострої необхідності, пройшли. Сучасні хірурги знають, що видалення часто веде до постгістеректомічного синдрому, тому намагаються зберегти орган, якщо це можливо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.