Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як користуватись рукавичками

У період самоізоляції при пандемії Covid-19 в місцях громадського користування необхідно використовувати рукавички. Їх вибір зараз величезний: вінілові, латексні, нітрилові і звичайні поліетиленові, що мають універсальне використання.

Яким слід віддати перевагу для того, щоб відчувати себе комфортно і не так сильно потіли руки, та де можна купить рукавицы - читайте за посиланням.

Латексні рукавички

Промислові рукавички з латексу - найміцніші, руки в них не потіють, але оскільки вони виготовляються з натурального матеріалу, вони здатні пропускати віруси, і для захисту від вірусних інфекцій не придатні. Крім того, промислові латексні рукавички не прилягають впритул до руки і створюють незручність у використанні, а у деяких людей можуть викликати алергічні реакції на протеїни.

Медичні латексні рукавички виготовляються з високоякісного латексу. Вони повністю орієнтовані на хірургічне використання, еластичні і комфортні для рук. Їх поверхня має зони посиленої міцності і не пропускає вірусів. Медичні латексні рукавички можна обробляти антисептиками до семи раз.

Нітрилові рукавички

Медичні нітрилові рукавички вважаються кращими для захисту від вірусів. Вони досить міцні, щільно прилягають до руки, витримують обробку спиртом і миття милом. Крім того, руки в нітрилові Рукавички не потіють і при необхідності їх можна не знімати з рук протягом декількох годин. Їх єдиний недолік - порівняно висока ціна.

Як правильно використовувати рукавички, щоб захиститися від вірусів

Рукавички потрібно надягати в місцях скупчення людей, де велика ймовірність доторкнутися до предметів, яких незадовго до цього стосувалися інфіковані люди. Носити рукавички цілий день не можна - в них руки пріють, і їх внутрішня поверхня стає сприятливим середовищем для розмноження бактерій.

Надягають рукавички тільки на вимиті і продезінфіковані руки. Щоб руки не потіли, попередньо їх можна обробити тальком.
Як тільки рукавички виконали покладену на них функцію, їх слід зняти, починаючи з внутрішньої поверхні. Оптимальний варіант - використовувати будь-які рукавички тільки один раз, потім утилізувати, тому що в домашніх умовах досить важко провести правильну антисептичну обробку навіть тих рукавичок, які її витримують.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.