Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати насіння пшениці для вирощування?

Пшениця - це найдавніший вид зернової культури, яку вирощують у всіх країнах світу. Вона відрізняється високим ступенем стійкості до заморозків і невибагливістю.

Пшеницю прийнято класифікувати на два види: м'яка і тверда. Перший тип даної рослини переважно використовується жителями областей з вологим кліматом. Колос такої пшениці широкий. Зерна з таких колосків при обробці відокремлюються значно легше. Тверду пшеницю зазвичай вирощують в регіонах з сухими кліматичними умовами. Такі рослини легко переносять відсутність дощу, колос такого сорту відрізняється стійкістю до осипання насіння.

Вибір насіння пшениці для посадки насамперед повинен залежати від того, який результат потрібен аграріям. Слід пам'ятати, що гібридні сорти цієї рослини є дуже стійкими до різних хвороб вірусного і грибкового характеру. При використанні гібридів можна домогтися високої врожайності.

Однією з найбільш популярних різновидів пшениці на ринку культур вважається озима. При її культивації в першу чергу необхідно враховувати кліматичні умови області. Одними з найпопулярніших озимих сортів вважаються: "Балітус" і "Мулан". Вони дають хороший урожай і досить морозостійкі. Стійкими до засух вважаються "Богдана" і "Селевіта".

Перш ніж купити той чи інший сорт культурної рослини, необхідно ретельно вивчити його характеристики і особливості, про які кожен виробник зобов'язаний повідомити покупця. Також слід вибирати великого і перевіреного постачальника https://posivna.com.ua/ua/nasinnja-pshenici, такі компанії зазвичай дорожать своєю репутацією і не захочуть втратити клієнтів, тому нададуть відмінний продукт.

При виборі пшениці слід звернути увагу на такі особливості:

  1. - зерно повинно бути однорідним, окремі зернятка не повинні відрізнятися один від одного розміром, кольором і формою;
  2. - не повинно бути багато битого зерна, також неприпустиме попадання в пшеницю зерен інших культур;
  3. - вік зерна повинен бути не більше ніж 1 рік;
  4. - воно не повинно мати затхлого, сирого або тухлого запаху, на ньому ні в якому разі не повинно бути слідів цвілі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.