Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати профнастил для господарсько-будівельних потреб?

Як вибрати профнастил для даху? Який краще?

Профнастил - популярний матеріал для створення покрівлі, проте, щоб дах з нього прослужила довго, потрібно відповідально підійти до вибору.

Вимоги до профнастилу для даху

Їх декілька:

  1. Профіль повинен бути в формі трапеції;
  2. Виготовлений з оцинкованої сталі;
  3. Мати полімерне покриття;
  4. Товщину менше 0,45 мм;
  5. Тип профілю повинен підходити під нахил ската покрівлі.

Пам'ятайте, що не існує як такого «профнастилу для даху», є просто деякі види цього матеріалу, які добре підходять для покрівлі. Причому, виходячи з кліматичних умов, розміру будівель і куту нахилу ската ці види можуть відрізнятися в окремих випадках.

На що звернути увагу при покупці?

Професіонали радять обов'язково звернути увагу на документи - подивіться, яка країна займалася виробництвом, чи є гарантія від компанії (якщо її немає, то краще не купувати цей профнастил, швидше за все, він буде низької якості).

Добре, якщо можна замовити профнастил Бровары в рамках індивідуального замовлення - це значить, що у компанії є своє виробництво, це надійна компанія.

Зверніть увагу на показники, зазначені в документах - товщина листа, марка стали, параметри покриттів. Товщина полімеру повинна бути як мінімум 15 мкм (якщо глянсове), 35 мкм (якщо матове).

Який профнастил для забору краще - вибираємо товщину і висоту

В основному для парканів використовують 2 види профнастилу - С8 і С21. Число 8 і 21 означають висоту хвилі 8 мм і 21 мм. З - позначає стіновий.

З цих двох видів найпоширенішим для зборів є профнастил С8. Його-то і вибирають домовласники для своїх зборів. Основна причина - це ціна і практичність, а так же довговічність служби.

Але давайте більш детально поговоримо про такі параметри листа з профнастилу, як товщина листа і його висота.

З висотою все не так складно - стандартна висота забору 2 метри + зазор для вентиляції ділянки. Лист з профнастилу в основному ніколи не монтують впритул до землі, тому що в такому випадку Ви ризикуєте влаштувати на своїй ділянці влітку справжню баню. Тому якщо наприклад Ви хочете собі висоту паркан 1.8-1.9 і зазор 10-15 см, то тоді Вам треба брати лист 1.70 см заввишки.

Тепер поговоримо про товщину листа.

Запам'ятайте: для Вашого паркану підійде профнастил товщиною 0.35-0.40 мм. Більше не потрібно - це зайва трата грошей, даний профнастил без проблем впорається з вітровими навантаженнями, які не порветься, нічого з ним не станеться, якщо монтаж буде здійснено правильно.

Дуже часто можна почути від горе-знавців, що профнастил з такою товщиною це фольга, що його порве від більш-менш сильного вітру і називають мінімальну товщину в 0.6-0.7 мм. Взагалі нерідко можна зустріти таку позицію - "Краще більше, чим менше". Воно то може і вірно, але в першу чергу грамотний домовласник керується ціною і раціональним розподілом фінансів.

Різниця в ціні між профнастилом 0.35-0.40 і 0.7 мм майже дворазова! А зовні Ваш паркан буде виглядати однаково що з товщиною 0.35, що з товщиною 0.7 мм.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.