Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо кусачки: на що звернути увагу?

Від сотень різних кусачок в манікюрних магазинах розбігаються очі? Не лякайтеся - ми підкажемо, як вибрати ідеальний інструмент під ваші запити.

Ідеальні кусачки - які вони?

  1. безпечні,
  2. зручні,
  3. довговічні,
  4. практичні,
  5. не занадто дорогі.

Орієнтуючись на ці параметри, і будемо вибирати манікюрний інструмент на сайті https://fromfactory.ua.

Перед покупкою кусачок (вони ж - щипці) дайте відповідь на три важливих питання:

  1. Ви обираєте їх для домашнього використання або для роботи?
  2. Вам потрібен інструмент для манікюру або для педикюру?
  3. Ви будете використовувати їх використовувати для обробки кутикули або нігтів?

А тепер розберемо по пунктах. Якщо ви - майстер нігтьового сервісу, то використовувати інструмент будете набагато частіше. Значить, він повинен бути більш зносостійкий. Вам підійдуть кусачки професійних серій: як правило, на упаковці у них стоїть позначка PRO або Expert.

Щипці для нігтів діляться на манікюрні і педикюр. Манікюрні кусачки відрізняє менший розмір леза і в цілому вони більш мініатюрні. Кусачки для педикюру більш масивні, їх лезо більше (15-21 мм). Також у підкорених щипців посилена конструкція: логічно, адже на ногах нігті набагато щільніше, значить, максимально міцним повинен бути і наш інструмент.

Кусачки для кутикули відрізняються найтоншими лезами. Дуже важливий параметр для них - якість заточки. Щипці повинні максимально акуратно зрізати кутикулу, а не зривати та не травмувати її.

Кніпсери - різновид кишенькових кусачок. Модель без загострених кінців ідеальна для того, щоб брати її з собою. Книпсер прийде на допомогу, якщо раптом з'явився задирок або зламався ніготь, а манікюрного набору немає під рукою.

Отже, з типом щипців визначилися. На що ще звернути увагу при покупці?

Матеріал

Він повинен бути міцним і зносостійким, що не деформуватися і не піддаватися корозії, адже манікюрні щипці постійно контактують з дезінфікуючими рідинами і водою. Оптимальний варіант - інструмент з медичної нержавіючої сталі. Вона відповідає всім перерахованим вимогам, і, до того ж, гіпоалергенна.

Якість заточки

Рекомендуємо вибирати інструмент ручної заточки. Саме вона забезпечує кращу якість ріжучої кромки. Заточені вручну кусачки залишаться гострими набагато довше. До речі, при покупці ви можете легко перевірити якість ріжучої кромки. У зведених лез інструмента по всій довжині кромки, крім кінчиків, повинен бути просвіт. Він зникне, якщо ви натиснете на ручки.

М'якість ходу

При стисканні і разжимании механізм кусачок повинен рухатися плавно, без ривків. Якщо відчуваєте, що щипці занадто розхитані або, навпаки, занадто тугі - краще їх не брати. Не розраховуйте, що хід стане м'якше згодом. Інструмент повинен бути комфортним з першого дня використання.

Якість виготовлення

Зверніть увагу, щоб метал був добре відполірований, щоб на ньому не було відколів, щербин, шорсткостей. Пружина між ручками повинна бути достатньо пружною, в місцях з'єднань не повинно бути дефектів.

Ціна

Кращі кусачки - не обов'язково найдорожчі. Як правило, дорожче коштує інструмент європейських брендів просто тому, що витрати на митне оформлення, перевезення та інші продавці закладають в кінцеву вартість. Деякі вітчизняні бренди випускають інструмент не гірше, але коштує він дешевше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.