Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підібрати канцелярські товари для школи

Канцелярські товари - одна з найбільших статей витрат для батьків школярів. Вибір і розкид цін дуже великі, тому є ризик забути щось потрібне чи купити зайве.

Необхідна канцелярія для школяра в будь-якому віці - це пенал, фломастери, ластик, ручки, прості і кольорові олівці, зошити і альбом для малювання. Якщо вони красиві і зручні, у дитини буде додатковий стимул до занять.

Які потрібні шкільні зошити

Зошити для уроків потрібні в клітку і в широку лінійку - для письма. Молодшим школярам не потрібні товсті загальні зошити - це зайва вага для тендітної дитячої спини.

Щоб чорнило не просвічували з іншого боку аркуша, краще вибирати зошити з щільним папером на сайті https://podillya.com.ua/. Нехай вона буде жовтуватою або синюватою - сліпуча білизна стомлює очі дитини.

Щільна обкладинка з закругленими краями прослужить довше і не істреплется в ранці. Дизайн можна вибирати за смаком, але вчителі радять прості обкладинки - вони менше відволікають від занять.

Який пенал зручніше для школяра

Для школи більше підійде м'який пенал на зручній застібці з кількома відділеннями - він займає менше ваги в ранці. Пластикові пенали нароблять шуму при падінні і можуть потріскатися.

В пенал можна покласти просту дерев'яну лінійку довжиною 20 см, м'який ластик білого або сірого кольору і точило з контейнером для стружки.

В якому альбомі зручніше креслити і малювати

На рік дитині достатньо двох альбомів для малювання з щільним папером, по 40 аркушів кожен. Краще вибрати кріплення на пружині, щоб не псувати корінець при відривання окремих листів.

Для малювання фарбами більше підійде акварельний папір - вона добре тримає колір, з неї не скочується вода. У наборі акварельного фарби має бути від 6 до 12 кольорів. Підійде продукція вітчизняних компаній.

Якими ручками зручніше писати на уроках

На уроках знадобляться синя, червона і зелена ручки. Вибір залежить від віку дитини. Молодшим школярам краще купувати кулькові ручки з товщиною стержня 0,5-0,7 мм. Гелеві ручки довго висихають, тому підійдуть хлопцям зі стійким навичкою письма. Масляні ручки зручні для дітей будь-якого віку, але швидше закінчуються.

При покупці ручки можна запропонувати дитині написати що-небудь самому і запитати, чи зручно йому. Важкі, товсті і фактурні ручки шкідливі для дитячих пальців. Гумовий упор на корпусі формує акуратну манеру письма.

Скільки фломастерів потрібно в школі

Для шкільних занять дитині цілком достатньо набору з 6-8 фломастерів - кольори, які рідко використовують, засохнуть без діла. Бажано, щоб вони не скрипіли при писанні, - якщо є можливість, слід перевірити набір.

Щоб фломастери засохли не так швидко, краще брати варіанти з вентильованими ковпачками.

Найменшим підійдуть фломастери, які легко змиваються, тому що дитина може помалювати не тільки на папері, а й на пальцях або столі.

Які прості і кольорові олівці потрібні на уроках

Графітні олівці розрізняють за ступенем твердості грифеля. Для школи краще брати олівці середньої твердості з позначкою HB або ТМ. Вони дають чітку лінію без сильного натискання, їх легко точити.

Кольорових олівців в наборі має бути не менше 6, але краще - 12 штук. Їх краще зберігати в окремій тубі або коробці, щоб не ламалися грифелі.

Для дітей найзручніше олівці тригранної форми, тому що круглі вислизають з пальців, а від багатогранних пальці швидко втомлюються. На уроки краще захопити два олівця.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.