Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кухонний інтер'єр в еклектичному стилі

Еклектика в інтер'єрі - це дивовижний мікс різних ідей, мотивів і концепцій. Експерти інтернет-магазину освітлення E27.UA розповіли про цей напрямок в дизайні.

Найчастіше це стильовий напрямок використовується для оформлення віталень. Багато хто недооцінює його для формування кухонних інтер'єрів і зовсім даремно. Еклектика стане відмінним вибором для формування комфортного і функціонального простору. При поєднанні декількох варіантів обробки і елементів з різних стилістик дуже важливо зберегти гармонію і дотримуватися єдиної концепції в деталях.

Зміст

  1. Цікаві рішення для кухні в стилі еклектика.
  2. Колірна палітра в кухні в стилі еклектика.
  3. Освітлювальні прилади в кухні в стилі еклектика.
  4. Декор кухні в стилі еклектика.

Цікаві рішення для кухні в стилі еклектика

Універсальна планування кухні, при якій максимально зручно і практично розміщуються робочі поверхні, системи зберігання та побутова техніка — кутова. В такому випадку залишається вільний простір для розміщення цікавого кухонного острова. Якщо сформувати робочий трикутник з плити, холодильника і раковини можна легко і зручно здійснювати всі необхідні кухонні процеси.

Для зберігання всілякої кухонного начиння хорошим вибором стануть шафи в білому кольорі з цікавою фурнітурою з нержавіючої сталі. Таке рішення відмінно доповнить побутові прилади, присутні в інтер'єрі.

Колірна палітра в кухні в стилі еклектика

Світлі тони в обробці стін-відмінний вибір. Контрастувати їх варто темним покриттям підлоги. Воно може бути виконано з лінолеуму або ж паркетної дошки. Такий прийом дозволяє візуально розширити межі кухні і зробити кімнату просторіше.

Створити цікавий акцент дозволить фарбування однієї зі стін в чорний колір. На акцентній стіні можна поміщати кулінарні рецепти, сімейні фото і вирізки з журналів. Це дозволить внести родзинку в інтер'єр.

Ще одне незвичайне рішення-установка темної дошки для записів крейдою. На ній можна буде писати списки справ, залишати милі послання. Сама по собі вона вже буде відмінним декоративним елементом.

Для оформлення робочої зони найкраще використовувати практичні матеріали, наприклад керамічна плитка з двоколірним східним принтом.

Освітлювальні прилади в кухні в стилі еклектика

Організувати необхідний рівень освітлення і завершити образ кухні в стилі еклектика дозволять вдало підібрані освітлювальні прилади. Хорошим рішенням стануть підвісні світильники для кухні. Індустріальний шарм таких моделей додасть дух промисловості і якусь брутальність інтер'єру.

Якщо підвісних світильників для забезпечення хорошого освітлення недостатньо, варто звернути увагу на Точкові моделі. Їх можна вбудувати в кухонний гарнітур або вибрати накладні світильники.

Непоганим варіантом для організації освітлення в еклектичному кухонному інтер'єрі стане трекова система. Таке рішення дозволить направити світло саме в ті місця, де це необхідно — на ті чи інші декоративні деталі або функціональні зони.

Декор кухні в стилі еклектика

Якщо кухня оформлена в чорно-білих тонах хорошим варіантом декору стіни стане фотографія в чорній рамці або ж пейзажна картина.

Розбавити однотонну колірну палітру і додати нотку природної свіжості дозволять живі рослини. Крім звичайних газонів в кухні в стилі еклектика можна використовувати оригінальну дворівневу підставку. Таке пристосування можна легко переміщати по кімнаті в залежності від рівня освітлення, Візуальні змін в інтер'єрі або побажань господарів.

Хорошим доповненням кухні, оформленої в еклектичному дизайні, стануть вінтажні предмети. Цікаві статуетки і шкатулки з минулого століття, свічники і канделябри — всі ці дивні предмети відмінно підійдуть для створення ефектного інтер'єру.

Вікна найкраще оформити за допомогою штор з драпіровками і багатими складками, доповненими підхватами, кистями, стеклярусом і бахромою. Що стосується кольору, то варто зупинитися на темних тонах. Ефектний прийом-гра на контрастах. Темні, важкі фіранки і металевий блиск стільниці обіднього столу або фасадів гарнітура.

Обідній стіл в кухні, оформленої в еклектичному стилі, може бути виготовлений з різних матеріалів. Найпопулярніші: дерево і скло. І в першому, і в другому випадку перевагу найкраще віддавати моделям простих, лаконічних форм, без декоративних вставок і різблених елементів.

Кухня в еклектичному стилі стане не тільки функціональним приміщенням, але і чудовим місцем для відпочинку і прийому гостей. Комфортна, функціональна і при цьому неординарна - вона стане кращим вибором для творчих особистостей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.