Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке ріжучий плоттер і як його вибрати?

Ріжучий плоттер - пристрій для вирізання зображень по заданих параметрах. Плакати, вивіски, наклейки, листівки, лекала - це далеко не вся продукція, яку можна виготовити за допомогою плотерів.

Такий апарат застосовується не тільки в бізнесі, але може стати в нагоді і вдома, якщо ви займаєтеся, наприклад, скрапбукінгом або прикрашаєте тканини, до того ж купити плоттер для різання зараз не є проблемою. Великий асортимент современных режущих плоттеров ви можете знайти на сайті за посиланням.

Що це таке?

Плоттери - апарати, що застосовуються для друку на значних за габаритами паперових аркушах різних плакатних виробів, щитів, креслень і багато чого іншого. Але їх функціонал набагато ширше. Вони можуть працювати з деревиною, вінілом, текстилем, іншими матеріалами. Звичайно, ціна на них висока, саме тому їх можна побачити на великих підприємствах.

Ріжучий плоттер (каттер) призначається для акуратного вирізування простих і складних зображень з паперового, картонного, плівкового, пластикового матеріалу. Причому вихідні можуть бути представлені як в листовому, так і в рулонному вигляді.

Існують апарати, які суміщають в собі два види операцій - друк і різання.

Високий ступінь точності і швидкісні якості пристроїв з ПУ забезпечують застосовність каттеров в самих різних сферах:

  1. в рекламній та поліграфічній;
  2. в швейній, взуттєвій і скляній промисловості (різка лекал, підготовка шаблонів);
  3. в текстильній промисловості для виготовлення малюнків і написів з термоплівка;
  4. в різноманітних видах рукодільного мистецтва, наприклад, в скрапбукінге, виготовленні виробів з фетру та інших;
  5. для виготовлення пакувальної продукції.

Відомими фірмами з виготовлення плоттерних пристроїв з ЧПУ є:

  1. Silhouette (США);
  2. Graphtec (Японія);
  3. Brother (Японія);
  4. GCC (Тайвань).

Одним із принципів класифікації плотерів є їх функціональність (призначення). Відповідно до цього плоттери ділять на ріжучі і друкують устрою, тобто виконують або одну, або іншу функцію.

Однак виробляються і апарати, що поєднують обидві функції - гібридні плоттери. Такі апарати виконуються в одному корпусі. Наприклад, в початковому проході гібрид може здійснити друк на самоклеїться матеріалі, а в другому - розрізати рулон на вироби заданих величини і форми.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.