Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особиста безпека понад усе: яким має бути робочий одяг від "АНВІ ГРУП"

Спецодяг та спецвзуття застосовуються для того, щоб захистити працівника від можливого впливу шкідливих і небезпечних факторів виробничого середовища. Основні вимоги до спецодягу встановлюються Мінімальними вимогами безпеки і охорони здоров'я, затверджені наказом Мінсоцполітики від 29.11.2018 No1804.

Різновиди спецодягу, які повністю задовольняють вимогам цього документа, можна подивитися в Інтернеті. Щоб полегшити вибір відповідної спецодягу та взуття, в кінці документа наведена таблиця обліку ризиків, яка допомагає обгрунтувати вибір і використання засобів індивідуального захисту.

Які вибирати спецодяг і спецвзуття

Щоб знати, які спецодяг, спецвзуття та ЗІЗ купити на сайті https://anvigroup.ua/spetsodezhda/, слід скласти перелік усіх небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які можуть діяти на працівника. Це можуть бути небезпека падіння з висоти, удари, проколи, вібрація, порізи, розриви, удар електричним струмом, дія іонізуючого випромінювання, аерозолів, підвищених або знижених температур і т. д.

Коли ці фактори перераховані, потрібно скористатися Типовими нормами забезпечення ЗІЗ працівників певних професій. У цих нормах перераховані всі види спецодягу та спецвзуття, які обов'язково повинні видаватися працівникам певних професій. Ці норми єдині для всієї України, тому при складанні асортименту інтернет-магазин anvigroup.ua та інші провідні постачальники спецодягу, спецвзуття та захисних засобів керуються в першу чергу ними.

У Типових нормах вказані мінімальні вимоги, яким обов'язково повинні відповідати захисні засоби. Однак, щоб підвищити безпеку працівників і зробити спецодяг і спецвзуття зручніше, в них можна включати додаткові удосконалення. Наприклад, в спецвзуття додаються антипроковзуючі устілки. Ціна таких моделей буде дещо вищою, ніж вартість звичайних черевик або чобіт, проте вони надійно захистять стопи робочих при роботі на відкритому повітрі. Особливо корисні вони на будмайданчиках, де багато гострих предметів, будівельних відходів, сміття, або в цехах, на підлозі яких можуть валятися обрізки металу або стружка, осколки скла.

У компанії "АНВІ ГРУП" можна недорого замовити також спецвзуття з метатарзальним захистом (захистом від ударів в області підйому стопи), ударогасящімі щитками і вставками, металевими удароміцними підносить. Варто брати до уваги, що міцні вставки розраховуються на різну силу удару. Це теж впливає на вартість виробу. Метатарзальний захист - продовження захисного пійому, який найчастіше виготовляється металевим. В результаті під захистом виявляється вся стопа.

Турбота про безпеку працівників - сучасна вимога, високий економічний ефект якої усвідомлюють співробітники передових компаній в Києві і по всій Україні. Адже в збереженні здоров'я і високої працездатності працівників зацікавлені не тільки вони самі, а й роботодавці. І якісні захисні засоби цьому значною мірою сприяють.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.