Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Кромка ПВХ - яка буває

Полівінілхлорид (ПВХ) - це матеріал, який сьогодні використовується практично повсюдно. Найчастіше його застосовують для обробки меблів та інших аналогічних поверхонь.

Кромка ПВХ необхідна для захисту меблевих виробів від різних негативних зовнішніх впливів. Тобто кромка ПВХ підвищує надійність і зносостійкість вироби. При цьому для зручності обробки і втілення в життя різних дизайнерських рішень сьогодні на ринку представлена велика кількість крайок різної кольорової гами.

Також не можна не відзначити одну з найважливіших функцій кромки ПВХ - це стримування шкідливих для здоров'я випарів смол, що входять до складу ряду матеріалів, використовуваних при виробництві меблів.

Кромка ПВХ виконує і не малозначиму естетичну функцію: адже якщо краю меблевих виробів абсолютно відкриті - це виглядає дуже непривабливо. Таким чином, кромка ПВХ, можна сказати, вносить завершальні акорди в виробництво меблів, і тільки після її установки виріб набуває закінченого зовнішній вигляд.

Як наноситься на виріб кромка ПВХ?

Важливо відзначити, що обробка вироби за допомогою кромки ПВХ - це досить простий процес. Кромка відрізняється еластичністю, тому легко набуває необходимою форму. При цьому ви завжди зможете підібрати кромку необхідної вам ширини і товщини. Кромка ПВХ буде надійно захищати виріб від проникнення вологи, тим самим запобігаючи деформування поверхні, а значить, продовжуючи термін служби ваших меблів.

Це особливо актуально, коли мова йде, наприклад, про кухонну стільниці. На такі предмети інтер'єру волога потрапляє практично щодня. Тому і торці кухонних стільниць обов'язково повинні бути надійно захищені. Кромка ПВХ підходить в даному випадку краще всього.

Крім того, даний матеріал не боїться різних хімічних впливів, тому ви можете сміливо використовувати звичні миючі засоби для очищення поверхні від забруднень. Єдине, чого слід уникати, це попадання на поверхню кромки ефіру. Однак дана речовина в побуті практично не використовується.

Кромка ПВХ буває самих різних видів і розмірів. Ви також можете придбати кромку з закругленими краями. У ряді випадків саме така кромка вважається найбільш підходящим варіантом для захисту торців меблевих виробів і максимально запобігає потраплянню вологи в сам виріб.

Крайку ПВХ із закругленими краями зручно використовувати для створення ефекту «обтічності» стиків. Це особливо актуально, коли мова йде про кухонні стільниці, великих ліжках і шафах. Вона надійно захищає від появи відколів, а також запобігає появі «просвітів», які нерідко можна помітити, через кілька років експлуатації меблів.

Що стосується колірної гамми, то сьогодні на ринку, крім крайок самої різного забарвлення, також представлені кромки, забарвлення яких імітує інші матеріали, такі як: дерево, мармур, сталь і т.д. Такі кромки особливо люблять дизайнери інтер'єрів, адже з їх допомогою можна втілити в життя найсміливіші дизайнерські задумки.

До поверхні виробу кромка ПВХ прикріплюється за допомогою спеціального клею. У деяких випадках кромка продається з уже нанесеним на поверхню клеєм. Для того щоб відбулася зчіпка кромки з поверхнею, матеріал акуратно прикладають до торця вироби і пропрасовують. Якщо клей не було завдано виробником, його слід нанести самостійно на саму кромку.

Незважаючи на те, що описана вище технологія досить проста, довіряти нанесення кромки ПВХ на поверхню краще професіоналам. Оздоблення буде більш надійною, якщо при її проведенні буде використовуватися спеціальне обладнання, що забезпечує необхідну температуру і тиск.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.