Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати будівельний степлер і скоби?

Степлером називається інструмент, який призначений для швидкого забивання кріпильних скоб. Він використовується в багатьох ситуаціях: для фіксації руберойду, паробар'єра, ковроліну, кабелів, проводів, при оббивці меблів, встановлення пластикових панелей, вагонки, ОСП, фанери тощо.

У цій статті ми розберемо, які типи степлерів бувають і як правильно вибрати відповідний пристрій.

Основна перевага інструменту в тому, що він дозволяє прискорити робочий процес: досвідчений монтажник за одну хвилину може забити близько 30-40 цвяхів, тоді як молотком - не більше 10. Розглянемо, які типи степлерів бувають і який інструмент краще вибрати для роботи.

Вибираємо скобу

Насамперед потрібно визначитися, для яких цілей вам необхідно пристрій і які саме скоби ви будете використовувати в роботі. Саме на це потрібно орієнтуватися при виборі.

Скоба виготовляється з металу, вона має певну довжину і переріз (товщину дроту). Чим твердіший матеріал, в який потрібно її вбити, тим крупніший перетин необхідно вибирати, щоб дріт просто не загинався. Також слід звертати увагу на ширину спинки: чим вона ширша, тим надійніша фіксація.

Якщо вам потрібно буде працювати з тканиною, то слід вибирати широкі дужки, щоб домогтися якісного з'єднання.

Для кріплення вагонки або пластика все навпаки: тонкі скоби фіксуватимуть матеріал більш надійно.

Існує кілька типів скоб:

  1. З шириною спинки 5,8, 10,6, 11,2, 12,8 і 34,8 мм.
  2. З перетином 1х1,25, 12х0,6, 0,66х0,95, 1,39х1,58 та інших типорозмірів.
  3. Довжиною 13-25, 16-40, 10-32, 6-13 мм.

Види степлерів

Степлери за своєю конструкцією та принципом роботи досить схожі, але можуть приводитися в дію різними способами. Перед тим, як купить степлер строительный, розглянемо, які вони бувають:

  1. Класичний механічний. Простий, досить надійний інструмент, спрацьовування якого відбувається за рахунок стиснення пружини. Підходить для роботи з м'якою деревиною і скобами довжиною до 16 мм. Зазвичай застосовується в побуті, оскільки довго працювати механічним інструментом складно (необхідно прикладати до нього фізичну силу).
  2. Молотковий механічний. Надійний і зручний інструмент для кріплення різних плівок на упаковці й в каркасному житловому будівництві. Забивання скоби відбувається за рахунок удару степлером про поверхні. Підходить для забивання скоб у хвойні породи деревини, ОСП, фанеру. Використовувана довжина скоб до 10 мм. Інструмент дозволяє дуже швидко і комфортно проводити монтажні роботи.
  3. Електричний, з живленням від мережі або акумулятором. Більш просунута модель, яка підходить для роботи зі скобами довжиною до 30 мм. Мережеві моделі зазвичай вибирають, якщо працювати пристроєм планується на одному місці або в приміщеннях. Акумуляторні більш функціональні та мобільні, але коштують дорожче. Щоб привести електростеплер в дію, достатньо натиснути кнопку на рукоятці: фізичну силу, як в механічному, застосовувати не треба. Завдяки цьому з ним можна працювати тривалий час.
  4. Пневматичний, що працює від стисненого повітря (необхідний компресор). Вважається найбільш практичним і потужним, дозволяє забивати скоби довжиною до 150 мм, пробиває навіть щільну деревину (наприклад, дуб або акацію). Змінювати силу удару можна за рахунок регулювання тиску на компресорі або регулюванням носика (опціонально), в дію пристрій приводиться шляхом натискання кнопки або при контакті з поверхнею.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.