Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як використовувати почтомат

Почтомати - це система поштових скриньок самообслуговування, завдяки якій ви можете отримувати і відправляти посилки. Наскільки зручно їх використовувати?

Ще кілька років тому подібні пристрої були дуже популярним. Зараз, коли розвиток інтернет-магазинів стає однією з провідних галузей торгівлі, вони стають дуже поширеною формою доставки. Все частіше і частіше на сторінках інтернет-магазинах, в розділі «доставка» поруч з кур'єром і доставкою Новою поштою або Укрпоштою можна побачити графу - почтомат. Щоб дізнатись, как работает почтомат, переходьте за посиланням.

Це, простіше кажучи, синхронізована система автоматичних поштових скриньок самообслуговування, завдяки якій ви можете отримувати і відправляти посилки. Шафки для посилок розташовані поруч з автозаправними станціями, супермаркетами, в торгових центрах і навіть в інших часто відвідуваних місцях.

Як отримати

Забрати посилку в почтомате дуже просто. Звичайно, якщо поруч вами є точка в зручному місці.

- При виборі варіанту доставки в інтернет-магазині, відзначте опцію «Почтомати». Потім виберіть зі списку адресу ящика, куди саме буде доставлена ваша посилка.
- Ви отримаєте 2 повідомлення по електронній пошті або SMS. Перший в момент відправлення посилки відправником, а другий в момент, коли посилка виявиться в обраному шафці. У цьому повідомленні також буде спеціальний код, який дозволяє вам відкрити електронний замок ящика. Тому до останнього допису треба бути особливо уважним, щоб випадково його не видалити. Інакше буде необхідно дзвонити в службу підтримки і просити надіслати код повторно.
- Протягом 48 годин після отримання повідомлення ви повинні забрати посилку. Просто введіть код з повідомлення на екрані, а також номер вашого телефону. Після цього відкриється дверцята ящика Постамат, і ви зможете забрати посилку.

Як відправити

Відправити посилку з допомогою почтомата також не дуже складно.

  1. Попередньо уточніть в компанії перевізника чи є в місті, куди ви відправляєте посилку мережу почтоматів. Зробіть замовлення, при цьому вкажіть номер мобільного одержувача відправлення. Адже саме на нього буде надіслано повідомлення і пароль для відкриття ящика.
  2. Після досить прийти з упакованої посилкою до автоматичного комп'ютерного терміналу.
  3. Дотримуйтесь інструкцій на екрані, виберіть розміри упаковки. Введіть адресу електронної пошти та номер телефону одержувача, а також виберіть шафка для посилок, в якому ви хочете розмістити посилку.
  4. Внесіть платіж. Ви можете зробити це, попередньо зареєструвавшись на своєму онлайн-рахунку, або оплатити на місці картою. Однак перевірте, чи є в посилкової автоматі можливість оплати картою - деякі старі моделі не підтримують цю функцію.
  5. Після оплати платіжний осередок відкриється автоматично. Закрийте дверцята. При відправці посилки автоматично генерується відправка двох повідомлень - одне відправнику посилки, а інше одержувачу.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.