Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати ветеринарну клініку

Коли у вашому будинку з'являється вихованець, ви знаходите нового члена сім'ї, про якого потрібно піклуватися так само, як і про всіх інших. І тому вибір ветеринарної клініки є дуже важливим кроком.

Строго кажучи, про це потрібно подумати ще тоді, коли ви тільки плануєте обзавестися вихованцем. Для початку потрібно дізнатися, які клініки є у вашому районі. Звичайно, деякі лікарні пропонують і послуги зоотаксі, щоб забезпечити транспортування чотириногого пацієнта.

Але зручніше все-таки знайти клініку ближче до дому. Як варіант - знайти ту, в якій є така послуга, як виклик ветеринарного лікаря додому (детальніше - на сайте за посиланням). Це дуже зручно в тих випадках, коли тварина погано переносить незнайому обстановку. Зрозуміло, у клініки повинна бути ліцензія і всі дозвільні документи - як правило, на сайті розміщують її номер, а в приймальні ви можете бачити копію.

Багато клінік пропонують своїм клієнтам безкоштовні консультації з питань годівлі та утримання вихованців (кішок, собак, декоративних гризунів, папуг). Так що ви можете прийти в таку клініку на консультацію і вже на місці оцінити обстановку, рівень сервісу і т.д. Бувають такі випадки коли, вже не можливо нічим допомогти своєму другові. У таких випадках існує процедура присиплення і кремація домашніх тварин.

Багато що залежить від того, який саме вихованець з'явиться у вашій родині. Невеликі ветеринарні кабінети, як правило, працюють тільки з кішками і собаками. У більших клініках можна записатися на прийом до орнітолога (фахівця з домашніх птахів), ратологу (фахівця з гризунів) і т.д.

При виборі клініки обов'язково зверніть увагу на те, які послуги вона надає. У більшості сучасних лікарень є власна лабораторія, в якій роблять аналізи крові і сечі. Однак слід зазначити, що в багатьох лабораторіях тільки відбирають проби, а для складних досліджень ці проби передають спеціалізованим установам.

Зверніть увагу на послуги діагностики. Як мінімум, в клініці повинні робити УЗД та ЕКГ, а також рентгенівське дослідження. Більш складне і дороге обладнання буде далеко не в кожній установі.

Подивіться також на список фахівців, які ведуть тут прийом. Бажано, щоб крім ветеринарів загальної практики, тут були і фахівці більш вузької спрямованості - наприклад, травматологи, офтальмологи, стоматологи і т.д.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.