Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Все, що треба знати про промислове холодильне обладнання

У багатьох галузях виробництва, нафтопромисловості і медицині використовуються промислові системи охолодження. Таке холодильне обладнання забезпечує проходження технологічних процесів, збереження продукції або сировини. Від побутового або комерційного воно відрізняється підвищеною потужністю, функціональністю і збільшеним терміном служби. Монтується в складських або виробничих приміщеннях.

Асортимент таких пристроїв великий, до них відносять холодильні агрегати, компресори, повітроохолоджувачі, теплоізольовані камери.

Промислове холодильне обладнання

При виборі промислового холодильного обладнання на сайті https://danfosspro.com.ua/promyshlennye-holodilnye-kamery/ ключову роль грає його призначення. Установки відрізняє вузька спеціалізація, підбирати їх потрібно відповідно до специфіки конкретного підприємства.

Також слід враховувати безпеку і економічність експлуатації, енергоефективність, екологічність, довговічність матеріалів виробництва. Деякі види обладнання передбачають наявність додаткових функцій. Так теплоізольована камера може мати сенсорне управління, вимикачі внутрішнього освітлення і т. Д.

Типова помилка покупця - орієнтація на закупівельну ціну. Знижкові або акційні пропозиції часто обходяться дорого при експлуатації. Такі пристрої можуть бути застарілими, неефективними, вимагати дорогих комплектуючих.

Наприклад, комерційний агрегат на основі фреонових напівгерметичних компресорів хоч і коштує дешевше промислового, але на виробництві буде споживати дуже багато електроенергії і потребують складного обслуговування. Таким чином, заощадивши один раз при покупці, доведеться постійно переплачувати в процесі використання пристрою.

Щоб користуватися промисловим холодильним обладнанням довго і максимально ефективно, не витрачатися на передчасну заміну або часті ремонти, потрібно серйозно поставитися до його вибору.

Необхідні наступні кроки:

  1. ретельне вивчення характеристик пропонованих російськими та іноземними виробниками конструкцій;
  2. розрахунок майбутніх витрат на монтаж, пуско-налагоджувальні роботи, технічне обслуговування, ремонт;
  3. вивчення інформації про виробника і продавця: досвід роботи, репутація, масштаб реалізованих проектів, наявність післягарантійного і гарантійного сервісного обслуговування, умови доставки, додаткові послуги (монтаж, запуск, ремонт);
  4. порівняння комплектності поставляється холодильного обладнання - чи можливо використовувати його без закупівлі додаткових комплектуючих;
  5. порівняння ступеня автоматизації установок з необхідною в умовах конкретного підприємства;
  6. експертиза пропозицій незалежним експертом.

Це допоможе виявити всі недоліки, остаточно визначитися з вибором.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.