Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Коли потрібна установка вентиляції в приватному будинку

Жити в своєму будинку і дихати чистим повітрям - мрія багатьох городян. Плануючи будівництво котеджу або дачі, ми вибираємо екологічно чистий район далеко від галасливих трас і промислових виробництв, в оточенні зеленого масиву. Але для комфортного життя за містом всього цього недостатньо. Не менш важливо створити здоровий мікроклімат в самому домоволодінні. Монтаж вентиляції в приватному будинку під ключ дозволяє вирішити це питання швидко і надійно.

Коли потрібна установка вентиляції в приватному будинку

Подбати про правильне і безперебійне притоці свіжих і чистих повітряних мас і про відведення відпрацьованого повітря потрібно вже на етапі проектування житлового будинку. Самостійно вирішити цю задачу непросто: важливо підібрати підходящу конструкцію і тип системи, вибрати якісне обладнання та врахувати всі нюанси при установці і подальшої експлуатації. Саме тому вентиляція в приватному будинку під ключ - турбота професіоналів.

Співробітники спеціалізованої компанії виконають всі етапи, від проектування до монтажу і пуску, допоможуть організувати витяжку і приплив повітря максимально якісно і безпечно. Як результат - всі елементи системи будуть функціонувати безвідмовно довгі роки.

Заощадили на установці під час будівництва котеджу або дачі? Чи відчуваєте, що вентиляция для частного дома не справляється зі своїми завданнями? Переобладнати вже діючу систему повітрообміну буде складніше, але для професіоналів не буває нерозв'язних завдань. Тут майстрам належить врахувати набагато більше нюансів: архітектурні та планувальні особливості житла, недоліки вже діючої витяжки та багато іншого.

Види вентиляційних систем в приватних домоволодіннях

Колись найпопулярнішим варіантом для припливу і відпливу повітряних мас в індивідуальних домоволодіннях була природна циркуляція (таку систему часто називають конвективної або природної). Проблема вирішувалася досить просто: в стінах і підвалі житлового будинку облаштовувалися вентиляційні отвори, які закривалися ґратами відповідних розмірів. Правда, при неправильному розташуванні отворів замість бажаного провітрювання і припливу свіжого повітря власник отримував постійні протяги.

Сьогодні елементи природної циркуляції повітря фахівці все частіше поєднують з примусовими системами повітрообміну. Якою буде вентиляція заміського будинку під ключ, залежить від конструкції житлового будинку, але в першу чергу, від потреб його власників. Існує три варіанти:

  1. Природна вентиляція.
  2. Примусова приточно-витяжна система.
  3. Комбінований повітрообмін.

Перше рішення буде актуальним для котеджу, розташованого поруч з лісом, на морському узбережжі - словом, там, де очищення повітря від шкідливих домішок не потрібно. Конвективний повітрообмін хороший для цегельних, саманних будівель. Чи виправдає себе і природна вентиляція в каркасному будинку під ключ.

Примусовий приплив і відтік повітряних мас потрібен там, де повітря все-таки потребує очищення. Для приватного будинку поруч з трасою або неподалік від промислових об'єктів це ідеальне рішення.

Поєднання природного і примусового вентилювання - вибір домовласників, які хочуть об'єднати в одному проекті переваги двох вищезгаданих варіантів. Така вентиляція будинку під ключ в Києві (втім, як і примусова) вельми актуальна. Якщо житло перебуває в межах міста, однієї лише природної циркуляції повітря для створення сприятливого мікроклімату буде недостатньо.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.