Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Тютюн для кальяну: правила вибору

Придбання кальяну для дому, може стати прекрасною традицією для розслаблення. Найцікавішим може стати вибір тютюну для кальяну, особливо для новачків в цій справі.

На ринку велика кількість виробників пропонують свій особливий сорт тютюну для кальяну, кожен з яких, має свої відмінності та особливості. Перш, ніж придбати тютюн для кальяну, необхідно розібратися в його видах.

Види кальянного тютюну

Кожен сорт тютюну для кальяну має свої особливості. І тільки курець, враховуючи свої індивідуальні переваги, підбирає "свій" тютюн і може купить заправку для кальяна за вигідною ціною.

Сьогодні під час масового виробництва тютюну для кальяну, використовують три сорти:

  1. Tombak. Це тютюн, який не містить додаткових домішок і добавок. Його обирають виняткові цінителі та кальянні гурмани, для яких важливий істинний і повноцінний тютюновий смак. Перед використанням, його необхідно добре віджати, щоб відійшла зайва волога і смоли.
  2. Massiel. Найактуальніша і популярна тютюнова варіація, яка в перекладі означає "медова". До складу такого тютюну входять ефірні олії, гліцерин, а також використовують мед або патоку. Основна частина виробників до складу кальянного тютюну включають шматочки фруктів.
  3. Zharuk. Цей тютюн є комбінацією двох попередніх кальянних тютюнів. Тютюнова суміш виготовляється в рівних пропорціях, і дозволяє збільшити тривалість і комфорт куріння. У складі міститься патока. Але, також можуть додавати ефірні олії, фрукти або ягоди.

Смакові якості тютюну

Найважливіший критерій при виборі тютюну - це смак. І не випробувавши кілька видів, складно зробити вибір і зупинитися на одному.

У кожного виробника свої технології та фішки виробництва тютюну для кальяну. Наприклад, якщо в арабських виробників один смак буде приблизно однаковим, то в американських, тютюн для кальяну матиме значні відмінності.

Однозначно, при першому досвіді, не варто пробувати оригінальні комбінації та комбінувати різні смаки. Краще перший досвід куріння кальяну починати з класичних однокомпонентних смаків.

Який вибрати тютюн для кальяну?

Кожна людина віддає перевагу тому чи іншому смаку. Адже у кожного свої переваги, і орієнтир на знайомих або знавців в цій справі, не завжди може підійти новачкові. І перш ніж визначитися з улюбленим смаком або конкретним виробником, доведеться перепробувати мінімум 5-6 видів, для того щоб знайти свого фаворита.

Вибираючи тютюн для кальяну варто враховувати не тільки виробника, але, і продавця, щоб не придбати підробку. Придбати тютюнову суміш зовсім нескладно. Перш за все необхідно визначитися з особистими смаковими уподобаннями.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.