Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Найсмачніші страви грузинської кухні, які можна скуштувати у Львові

Кожен рецепт грузинської кухні — унікальний та неповторний. Тож просто чудово, що тепер скуштувати більшість страв можна у рідному місті, не чекаючи відпустки. Кафе та ресторани Львова пропонують в своїх меню найцікавіші страви. А доставка грузинської кухні стала неймовірно популярною. Тож сьогодні ми підготували список страв, якими можна поласувати на обід чи вечерю. Замовити можна на сайті.

Для любителів м’яса

Якщо ви полюбляєте соковите м'ясо, то, звичайно ж, для вас знайдеться багато смачненького в грузинській кухні. Львівські ресторани готують м'ясні страви за автентичними рецептами. Тому ви можете скуштувати:

  1. Люля-кебаб — апетитний м'ясний фарш, запечений на шампурі. Подається з лавашем, запеченими овочами або соусами.

  2. Шашлик — зі свинини, яловичини чи баранини.

  3. Хінкалі зі свининою та яловичиною, сиром або бараниною — смачні “мішечки” з начинкою та бульйоном. Та не забувайте: хінкалі обов'язково їдять без соусів та не використовуючи столові прибори.

Немає часу йти в грузинський ресторан? Це не проблема. Виручить смачна доставка їжі Zara Budu. Ви зможете скуштувати справжній грузинський шашлик, не виходячи з дому.

Якщо надаєте перевагу випічці

Спеціально для тих, хто любить страви з тіста, доповнені смачними начинками, львівські шеф-кухарі готують традиційні грузинські хачапурі. Ця страва є національною для мешканців гірських районів Грузії: хачапурі випікають з пшеничної муки, та додають до страви різні види сиру та спецій.

Які бувають види хачапурі:

  1. По аджарськи — за формою нагадує човник. Начинка — мікс сирів та сире яйце.

  2. По мегрельськи — готується з сиром.

  1. З листкового тіста (пеновані) — ще один варіант сирного хачапурі з листкового тіста.

Часто хачапурі готують з фаршем та навіть рибою. А найсміливіші кухарі — зі шпинатом, овочами та зеленню.

А як щодо страв в кеці?

Ще одна цікавинка грузинської кухні — нестандартний спосіб приготування страв. А саме — запікання в кеці. Це — глиняна або кам'яна сковорода, яка підтримує оптимальну температуру приготування та дозволяє використовувати мінімум жиру.

Найсмачніші страви з кеці — це оджахурі (картопля, овочі, м'ясо та спеції) та традиційне грузинське курча. Також у кеці готують:

  1. Деякі види хачапурі.

  2. Мчаді.

  3. Запечену рибу та м'ясо.

Використовувати кеці можна не лише для приготування на відкритому вогні, а й для духовки та електроплити.

Й наостанок: якщо ви полюбляєте грузинську кухню, обов'язково скуштуйте традиційні соуси - аджику, сацебелі та ткемалі. Це справжнісінький вибух смаку!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.