Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чи варто використовувати граніт в інтер'єрі?

Граніт зароджується з вулканічної лави. Він являє собою найміцніший матеріал, який здатний зберігати початкову форму протягом 500 років. По міцності він поступається лише алмазу.

Слід врахувати, що зносостійкість каменю залежить від його виду: дрібнозернисті породи міцніші. В середньому він здатний витримувати перепади від -50 до +50 градусів за Цельсієм. Такі показники дозволяють успішно використовувати граніт в інтер'єрі приміщень. Проте, перед тим як застосовувати матеріал в дизайні квартири або будинку, слід врахувати деякі особливості.

Використання граніту в якості оздоблювального матеріалу

Зазвичай граніт використовують в якості оздоблювального матеріалу для тих поверхонь, які повинні витримувати велике навантаження - підлог, столів, підвіконь, стільниць. В цьому випадку краще брати на сайті https://granitlviv.com.ua/stone-type/ дрібнозернисті породи. Завдяки використанню цього матеріалу елементи інтер'єру практично не зношуються і не пошкоджуються. Крім того, граніт надає інтер'єру солідність і невибагливий в догляді: потрібна лише спеціальна хімія для натурального каменю, яка не псує його зовнішній вигляд і не впливає на структуру.

Також матеріал хороший для обробки ванних кімнат і інших приміщень, в яких зазвичай висока вологість. При використанні цього каменю можна не хвилюватися про псування елементів інтер'єру ванної через перепади температур і впливу води.

Вставки з цього матеріалу застосовуються для прикраси меблів і дверей. Це особливо актуально для квартир, виконаних в класичному і готичному стилях. Теплостійкість граніту дає можливість застосовувати його для оформлення деяких елементів камінів і печей, які не мають прямого контакту з вогнем.

Декоративні елементи з граніту

Граніт можна використовувати не тільки як облицювальний матеріал, а й як основу для декоративних елементів. З каменю виготовляють різні статуетки, годинники, вази, шкатулки. Ці деталі помітно збагачують інтер'єр. У великих квартирах часто ставлять великі гранітні статуї. У приміщеннях, оформлених в мінімалістичному стилі, будуть мати гарний вигляд мозаїчні панно з цього каменю.

Предмети декору з граніту дуже естетичні і практично не піддаються механічним пошкодженням. Але слід знати, як доглядати за гранітом, щоб він надовго зберіг відмінний зовнішній вигляд.

Догляд за матеріалом

Варто враховувати, що догляд за стільницею зі штучного каменю відрізняється від догляду за предметом інтер'єру з граніту. Для них підбираються різні засоби, так як плавикова кислота, що міститься в деяких чистячих складах, може привести до утворення розлучень на натуральному матеріалі. При тривалому неправильному догляді граніт починає втрачати міцність.

Втім, інші кислоти і луги безпечні для цього матеріалу. Вапняний наліт з каменю можна легко прибрати за допомогою м'якої ганчірки і розведеного оцту або соку лимона. На граніті не може виникати грибок, тому профілактичні заходи в цьому напрямку не потрібні. Таким чином, можна сказати, що цей камінь невибагливий в догляді.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.