Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке SIP-панелі?

Будівництво сучасних будинків все більше схоже на молекулярну кухню: нові технології, передові матеріали перетворюють складний трудомісткий процес в творчий. Одне з «відкриттів», яка зробила каркасне домобудівництво ще більш універсальним і простим - це СІП-панелі. По суті, це такий «бутерброд» з декількох шарів різних матеріалів. У ньому закладена і певна декоративність, і легкість, і теплоізоляційні властивості.

Ще один безумовний плюс - це тривалий термін експлуатації. Незважаючи на гадану крихкість, такі панелі прослужать більше 50 років без необхідності заміни. Замовити дома из сип панелей ви можете за посиланням. Чим же ще популярні SIP-панелі вигідніше і краще звичних нам традиційних будівельних матеріалів?

Родом з Канади

Знайти «історичне коріння» сучасних СІП-панелей складніше, ніж здається на перший погляд. Щось схоже в різний час з'являлося практично в кожній країні. Офіційно батьківщиною структурної ізольованою панелі вважається Канада. Ну, в принципі, логічно, адже багато каркасні технології, які із задоволенням використовує весь світ, теж звідти.

Базовий склад СІП-панелей, а вони можуть бути різними, в залежності від поставлених перед матеріалом завдань, являє собою пошарову структуру такого змісту:

  1. ОСБ, яка проводиться методом пресування з деревної тріски і має високий індекс міцності. При цьому, матеріал зберігає гнучкість при навантаженнях в різних площинах, на відміну від звичайного дерев'яного масиву. Як «закріплювача» використовуються синтетичні полімерні смоли і інші сполучні елементи, в тому числі і запобігають гниття натурального матеріалу.
  2. Пінополістирол, що володіє одним з найнижчих рівнів теплопровідності. Він настільки гарний, що при товщині трохи більше 10 см цілком може замінити товсту двометрову цегляну кладку.
  3. Додаткові матеріали, в числі яких може бути ламінований шар декоративного зовнішнього покриття, додаткова паро- та гідроізоляція і так далі.

Головні плюси застосування СІП-панелей

Розміри і товщина у пропонованих виробниками на ринку панелей можуть істотно варіюватися, природно, і їх технічні характеристики також будуть відрізнятися. Але є загальні плюси у використанні всіх варіантів цього будівельного матеріалу. І список їх досить великий:

  1. Мінімальна навантаж на фундамент і, як наслідок, відсутність додаткових витрат на його зміцнення. До речі, в середньому кожна панель стандартного розміру важить близько 60 кг.
  2. Високий рівень пожежної безпеки. При тому, що панель складається з горючих матеріалів, просочення і інша додаткова обробка дозволяє утримувати вогонь протягом цілої години. Додатковим бонусом є тенденція до самозагасання, завдяки входить до складу антіперенамі.
  3. Екологічна безпека, так як при нагріванні і навіть при горінні з панелей не виділяється в атмосферу ніяких небезпечних і токсичних речовин.
  4. Відмінні показники міцності, які дозволяють панелям витримувати суттєві навантаження, зіставні з навантаженнями на дерев'яні і цегляні підстави.
  5. Сейсмостійкість, гарантована цілісністю і надійністю каркасної конструкції.
  6. Тривалість експлуатаційного періоду, складова від півстоліття і більше.
  7. Мінімальна товщина матеріалу, його легкість і простота монтажу.
  8. Рівні зовнішні поверхні як зовні, так і зсередини будівлі, що виключають необхідність вирівнювання стін перед обробкою.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.