Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості громадської діяльності

У дитинстві багато хто мріяв стати супергероями, рятувати людство і змінювати світ на краще. Реальність виявилася складніше, і зусиль для якихось змін або навіть для порятунку всього одну людину потрібно докласти більше, ніж просто для сутички з лиходієм.

Громадська діяльність - це героїзм XXI століття: громадська організація "Engage" може принести користь цілим соціальним верствам або регіонах, може дати поштовх тектонічних змін в самій структурі суспільства або держави.

До громадської діяльності, як і до будь-якого іншій справі, потрібно підходити з розумом виважено і обдумано.

1. Чітко визначте, з якою метою ви займаєтеся громадською діяльністю і будуйте її, грунтуючись на цій меті.

Хочете обзавестися корисними зв'язками? Працюйте в цьому напрямі. Хочете за чужий рахунок організовувати масштабні культурно-масові заходи, щоб гриміти в новинний порядку, як мінімум, свого регіону - шукайте спонсорів, домовляйтеся про проведення таких заходів з важливими чиновниками. Прагніть «прокачати» лідерські якості? Так перехоплюйте командування якомога швидше і ведіть всіх своїх, куди вам потрібно ...

Дуже важливо ставити цілі чітко. Чи не абстрактно «хочу багато зв'язків», а «хочу до першого січня зв'язків щоб ... (висунути свою кандидатуру на вибори і узгодити її заздалегідь, зібрати на свій семінар кілька сотень людей, знайти надійних партнерів і т.д.).

2. У кожен конкретний момент запитуйте себе: окупається ваша робота на благо суспільства? Чи приносить вона вам те, чого ви хочете?

3. Озирайтеся по сторонам. Чим займаються ваші колеги-громадські працівники? Яку вигоду отримують вони? Чого вони хочуть і чекають від вас? Чому у них можна повчитися.

4. Не затягуйте з завершенням вашої громадської діяльності, якщо вона не дає вам те, що вам потрібно. 2-3 роки - це межа в такому випадку.

Отримали необхідний мінімум або зовсім залишилися біля розбитого корита - і вистачить. Громадська діяльність не повинна стати гальмом на шляху кар'єри. Будьте готові піти з громадської організації, коли це буде потрібно, незважаючи на гарантовані вам протести колег.

Отже: громадська діяльність може стати хорошим стартом для вашої кар'єри чи бізнесу. Для цього треба завжди чітко ставити особисту мету своєї діяльності і бути готовим піти в «справжнє» життя, коли мета буде досягнута, забравши з собою з минулого етапу життя все найкраще.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.