Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати гумові чоботи

Складні погодні умови можуть виникнути навіть у самий невідповідний момент. Одним з найважливіших предметів екіпіровки в таких ситуаціях є гумові чоботи. На що звернути увагу при їх купівлі?

Звичайно, ці чоботи будуть працювати в сезон дощів, але не тільки. Вони виявляться корисними при роботі в саду.

Популярні гумові чоботи на якийсь час перестали асоціюватися з грубим і непривабливим взуттям. Можна з упевненістю сказати, що зараз вони стали дуже модними - не тільки через їх практичні властивості, але і з точки зору моди. Звичайно, це пов'язано з тим, що на ринку є безліч моделей гумових чобіт. Замовити  сапоги резиновые мужские оптом ви можете за посиланням.

З них в першу чергу слід згадати наступні:

  1. гумові калоші для взуття - вони мають форму тапок і протекторів, які надягають на інше взуття. Вони з'явилися на ринку багато років тому, але в даний час вони використовуються рідко. Однак їх практичність не можна заперечувати - вони ефективно захищають взуття від впливу води, бруду або солі.
  2. «Болотні» чоботи - використовуються там, де рівень води дуже високий. Найчастіше їх використовують робітники, рибалки і фермери. Вони мають м'яку форму, оснащені регульованими лямками для кріплення до штанів. Вони обов'язково мають широку халяву, високий підйом.
  3. черевики Веллінгтон, що імітують інші види взуття, - це результат роботи дизайнерів, які намагалися (і до цих пір намагаються) адаптувати гумові чоботи до специфіки світу моди. Це як високі, так і короткі гумові чоботи різних кольорів, розмірів, на плоскій підошві або на підборах.

Чоботи Веллінгтон отримали свою назву на честь Артура Уелслі, який був першим герцогом Веллінгтонського. Саме він доручив шевцю переробити армійські ботфорти зразка XVIII століття в громадянське взуття. Спочатку ці модифіковані чоботи робили з шкіри. Тільки в кінці XIX століття з винаходом вулканізації стали вироблятися водонепроникні чоботи.

Чоботи Веллінгтон - який матеріал?

Всупереч зовнішнім виглядом взуття виготовляється не тільки з гуми. Гумові калоші використовуються в основному для роботи, рідше для прогулянок на кожен день. У зимових і складних умовах також використовуються повстяні і пінні гумові чоботи.

Що стосується виробів світової моди, то в їхньому випадку частіше використовуються гума та ПВХ.

Веллінгтон - для кого?

Ми можемо з упевненістю сказати, що розглянуте взуття може використовуватися всіма без винятку. Таким чином, ми можемо знайти на ринку:

  1. чоловічі гумові чоботи - це, як правило, стандартні моделі з простою конструкцією, без особливих вишукувань. Найчастіше вони з'являються в чорному або сірому кольорі,
  2. жіночі чоботи Веллінгтон - в цьому випадку вибір конкретних моделей значно ширше. У магазинах пропонують чоботи різних кольорів, висотою, на підборах або на плоскій підошві.
  3. дитячі гумові чоботи - вони також характеризуються великою кількістю колірних варіацій. Вибираючи гумові чоботи для дітей, варто перевірити, чи буде їхня внутрішня ізоляція достатньою (що особливо важливо взимку), також варто вибрати моделі з вентиляційними отворами, щоб ноги дітей, які не перегрівалися.

Веллінгтонські чоботи - як вибрати розмір?

Передбачається, що гумові чоботи повинні бути більше, ніж взуття, яке ми носимо щодня. Варто залишити близько сантиметра вільного простору. Пам'ятайте, що гумові чоботи, як правило, досить масивні черевики, тому в багатьох ситуаціях вони можуть стомлювати наші ноги. Таке рішення, безумовно, зменшить цей дискомфорт.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.