Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо стільниці з каменю

Застосування штучного каменю дозволяє позбутися від багатьох проблем. У порівнянні з натуральним, цей матеріал відрізняється меншою вагою і вартістю. Проте, штучний камінь відрізняється великою міцністю і таким значною перевагою, як простота роботи з ним. Щоб провести укладання штучного каменю, не потрібно вдаватися до допомоги професіоналів. Стільниці з каменю відрізняються високою стійкістю до стирання, міцністю до ударів і дуже привабливим виглядом.

Штучний камінь - кращий вибір

Приймаючи рішення про вибір матеріалу для стільниці для кухні, яка повинна бути міцною і служити довгі роки, або для підвіконня, у вас фактично є тільки один варіант: це повинен бути камінь або кам'яний конгломерат. Всі інші матеріали, включаючи навіть найтвердіші породи дерева, набагато менш довговічні і їх доведеться міняти після коротшого або тривалого використання.

А сприйнятливість металів до впливу акустичних хвиль або тепла теж не спонукає створювати з них робочі поверхні або підвіконня. Отже, зупиняємося на камені. Натуральний камінь, однак, при всіх його достоїнствах може обійтися досить дорого. Кухонні стільниці та підвіконня найвигідніше створювати саме і штучного каменю.

Кам'яний конгломерат - його будова і особливості

Кам'яний конгломерат формується шляхом об'єднання граніт або пластівців граніту, кварциту або мармуру з поліефірної смолою або цементом в одну тверду масу, так що фактично виходить штучний камінь. Очевидно, що конгломерати багато в чому беруть на себе властивості агрегату, з якого вони створені, що слід враховувати при їх виборі. Наприклад, пам'ятаєте, що мармур чутливий до кислот. Привабливість штучного каменю визначається не тільки його відносно невисокою ціною, але і іншими достоїнствами. Ось вони:

  1. широка колірна гамма завдяки використанню різних пігментів;
  2. різноманітність текстури поверхні;
  3. стійкість до високих температур і хімічних речовин;
  4. можливість повторної шліфування в разі появи подряпин;
  5. можливість безшовного з'єднання і створення будь-якої форми.

Хоча конгломерат має трохи більшу гнучкість, ніж твердий камінь, і безумовно легше по вазі, він майже такий же міцний і стійкий до пошкоджень, подряпин, порізів, нагрівання і кислотам.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.