Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як кріпити сталевий трос: такелажні засоби, пристосування, кріплення і інструмент.

Призначення і специфіка конструкції

Ці пристосування виготовляються з міцних матеріалів - саме завдяки металу забезпечується надійне кріплення, що витримує підвищені навантаження. Конструктивно затиск складається з дуги і гайок.

Доцільно застосовувати кілька затискачів - професіонали радять брати не менше трьох. Однак якщо навантаження надмірно високе, то краще вибрати інші способи фіксації і відмовитися від установки великої кількості затискачів.

Високоміцна сталь додатково обробляється оцинковкой. Такий захисний шар охороняє елементи від корозії, а також мінімізує вплив інших зовнішніх факторів.

Щоб запобігти розчеплення та обрив, слід вивчити, як використовувати затискачі для тросів правильно. Складного в цьому нічого немає - досить завести кінці під дугу і затиснути за допомогою гайок. Вони закручуються різноспрямовано, і канат залишається в проміжках між ними.

Затягувати гайки потрібно до повного затиснення троса. Якщо створюється петля, то обрізаний кінець повинен бути зверху, над цілісним відрізком, але безпосередньо під дугою. Затискний елемент - гайки - буде знизу.

Класифікація пристроїв

Вибирати затискачі потрібно з урахуванням конкретних умов їх використання, особливостей застосовуваного троса і планованого навантаження. За розмірами можна вибрати найрізноманітніші модифікації - вони можуть бути невеликими 3-5 мм в діаметрі, але зустрічаються і більш об'ємні до 40 мм.

У побуті найчастіше застосовуються звичайні конструкції, які виробляються зі сталі другого класу після оцинковки. У них петля біля основи затискається болтами. Однак професіоналами затребувані посилені модифікації, які мають більш міцний затвор. Тому вони орієнтовані на підвищений рівень навантажень.

Для виготовлення застосовується сталь або мідь, хоча в ряді випадків допустимо використання тільки алюмінієвого затиску для троса. А ось сталь з оцинкованим покриттям буде більш дорогим варіантом, але дозволить експлуатувати елементи кріплення в суворих кліматичних зонах.

Варіюється і конструкція - вони можуть бути одинарними або подвійними, мати плоске або дугоподібне виконання. У плоских моделях є дві пластини з оцинкованої сталі з діаметром 2-40 мм.

Закріплення проводиться за допомогою болтів з гайками. Їх застосування ефективно при зрощуванні тросів і проведенні інших подібного роду маніпуляцій. Для з'єднання треба ставити більше двох пристроїв.

Подвійні затискачі для тросів відрізняються наявністю двох фіксуючих болтів, в той час як в одинарних передбачена тільки одна пара «болт-гайка». Принцип дії їх практично ідентичний.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.