Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги та особливості живого пива

Живе пиво відрізняється від звичайного пива тим, що воно непастеризоване і є натуральним продуктом, який з'являється внаслідок бродіння. Можна відзначити відсутність будь-яких консервантів, але через чистий склад, термін зберігання такого пива малий. 

Якщо оцінювати статистику в Україні, то видно, що люди частіше вибирають пиво на розлив. Крім цього, живое пиво премиум сортов є популярним напоєм серед людей, які люблять проводити час з приятелями або серед тих, хто часто виїжджає за місто, щоб відпочити.

Навіть багато століть назад, люди, які жили в той час, вважали за краще пити живе пиво самого відмінного смаку, власне у них не було вибору, адже технологій пастеризації не існувало.

У середньовіччі пиво не тільки не пастеризували, але і не фільтрували. У більшості випадків місце, де варили пиво знаходилося відносно недалеко від місця, де велася продаж. Завдяки цьому клієнти отримували пиво в перші години, а то й хвилини. На той момент для тих людей, живе пиво було єдиним пінним напоєм, яким вони могли насолодитися. На той момент просто не було такого великого вибору.

Основні особливості приготування

У зв'язку з особливостями приготування, при виробництві використовують відвар суміші з ячменю з хмелем, також додають пивні дріжджі. Оскільки це весь список інгредієнтів, живе пиво не може зберігатися довго.

Велику роль у формуванні смаку живого пива грають саме пивні дріжджі. Багато людей стверджують, що пивні дріжджі навіть корисні для людини, бо мають багато мікроелементів. Якщо вживати це пиво в розумних кількостях, то ви не тільки зможете насолодитися цим неперевершеним смаком, але і поліпшите своє здоров'я.

Корисні властивості живого пива

При дозованому вживанні живого пива:

  1. нормалізується артеріальний тиск;
  2. поліпшується згортання крові;
  3. значно знижується ризик інфаркту.

У смаку цього пива відчувається смак хмільної гіркоти, через це починає виділятися шлунковий сік, який прибирає негативну дію алкоголю.

Будь-яке пиво, включаючи живе, є потужним сечогінним напоєм. При цьому з організму виходить сіль, а калій і магній навпаки залишаються. Ця дія дуже добре позначається на серці. Вживання пива в розумних кількостях знижує рівень цукру, а також мінімізуються втрати від інсульту.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.