Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Якою має бути будка для собаки

Життя в приватному секторі для улюбленця набагато корисніше і приємніше, ніж утримання в квартирі. Але собакам великих порід не завжди дозволяється перебувати в будинку. Щоб вихованець відчував себе комфортно на вулиці, у нього повинен бути свій куточок. Якщо мова йде про велику породі - вольєр з будкою. Сьогодні розповідаємо, якою має бути будка для собаки, щоб тварині було тепло в ній взимку і не жарко влітку.

Як правильно визначити розміри будки

Габарити будки потрібно підбирати відповідно до розмірів чотириногого друга. У тісному будиночку йому буде не розвернутися, а в занадто великий будці може бути важко зігрітися в морози. У ідеальну за розмірами будку з тамбуром вихованець повинен легко входити і вільно розміщуватися в ній витягнувшись. Також всередині має залишатися місце для «маневрів», щоб собака вільно могла розвернутися. Ви можете придбати такі будки за посиланням.

Для підбору або планування буди господареві потрібно 4 вимірювання вихованця:

Зріст в загривку.

Оптимальна висота будки - це зростання собаки в холці, збільшене на 15 см. Запас дозволить тварині не затискаючи сидіти всередині.

Довжина від носа до хвоста.

Ця величина визначить глибину побудови: потрібно до отриманого показника, як і у випадку з висотою, додати 15 см, адже вихованець повинен спокійно витягати лапи, лежачи на боці в будиночку.

Ширина грудей.

Отримана величина і зріст улюбленця в холці продиктують розміри лазу: висота отвору повинна розташовуватися на 10 см нижче зростання, а ширина - на 10 см більше показника грудної клітини. Рекомендується розміщувати лаз на довго стінці ближче до кута.

Щоб наочно уявити, якою має бути будка для собаки, бажано намалювати креслення з усіма розмірами або хоча б схематичний малюнок на око. Якщо дах планується односхилий, передня стінка повинна бути вище, щоб опади стікали за конуру. Двосхилий дах дозволить створити на «горищі» сховище особистих речей вихованця.

З чого краще всього побудувати будку для собаки

Будки з дерева добре зберігають тепло. Можуть бути використані обрізні дошки, клеєний брус, ЦСП. Тут може стати в нагоді корисна властивість хвойних порід відлякувати комах. Для влаштування даху підійде будь-який покрівельний матеріал: шифер, метал, черепиця. Для внутрішньої обшивки знадобиться вагонка.

При виборі простору під будку потрібно віддати перевагу місця з гарним оглядом на невеликій височині. Це не повинен бути темний куток. Краще вибирати місце на кордоні сонця і тіні. Перед установкою буди потрібно обов'язково підготувати фундамент. Це продовжить термін служби будки і зробить її тепліше.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.