Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Фундаментні роботи від dom-stroy.kiev.ua - обираємо фундамент

Є багато одвічних питань, навколо яких ходять суперечки. Одним з них є питання: «Який фундамент краще?» Сьогодні ми будемо порівнювати стрічковий фундамент з плитних. Деякі будівельники впевнені, що перший варіант відрізняється своєю надійністю, а інші вважають, що він значно поступається плитних і за ціною, і за якістю.

Раджу звернути увагу на Європу і Америку. Там рідко заливають стрічкові фундаменти, а роблять переважно плитні. Що ж знають європейці і американці, чого не знаємо ми?

Отже, основні переваги ...

1. Плитні фундаменти зводять на будь-якому грунті

Це перша перевага плитних фундаментів. Перед їх будівництвом не потрібно замовляти гідрогеологічну експертизу, а це позитивно позначається на загальному бюджеті. Уже перший пункт дає зрозуміти, що закладка плитного фундаменту більш вигідна. Але потрібно обговорити і інші плюси.

Дізнатись більше про фундаментні роботи можна на сайті http://dom-stroy.kiev.ua/fundamentnye-raboty/.

2. Невибагливість до погодних умов

Плитам не страшні погані погодні умови, вони витримують і мороз, і спеку. Немає необхідності розміщувати плити нижче, ніж промерзає грунт. У будь-якому випадку грунт під ними не буде замерзати, навіть якщо вдарять сильні морози. Плитний фундамент можна укладати навіть на глинистий грунт, що є другим незаперечною перевагою.

3. Менше роботи

Укладати плитний фундамент швидше і простіше. Плити можна класти відразу на землю, правда, вони потребують піщаній подушці. Але це не дуже критична стаття витрат.

Говорячи про стрічковому фундаменті, він також укладається на подушку з піску, а тому цей фактор не є основним. У ряді випадків замість піску використовують керамзит, який має хороші теплоізоляційні властивості. Тільки цінник у нього досить високий.

4. Економія на арматурі

Для армування плит цілком підходить бюджетна композитна арматура. Вона не деформується при великих навантаженнях, зручна при транспортуванні. Працювати з композитом простіше і приємніше. Сталеві прути більш надійні, але різниця в міцності не суттєва.

5. Універсальність - Два в одному

По-перше, монолітні плити стануть фундаментом всього будинку. По-друге, вони ж є підлогою. У випадку з стрічковим фундаментом, для облаштування підлоги буде потрібно додатковий час і матеріали. Завдяки тому, що плити монолітні, в будинок не буде потрапляти капілярна волога.

Це суттєва перевага перед підлогами настильного типу. Вологість в приміщеннях буде триматися на оптимальному рівні, що не може не радувати мешканців!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.